Cilët smartfonë Samsung do të jenë të pajtueshëm me Android 14?

DP1 i Android 14 u publikua në befasi në orët e fundit, por tashmë po mbërrijnë konfirmimet e para se cilët smartfonë do të mbështesin lëshimin e ri të sistemit operativ Big G. Në veçanti, Samsung ka lëshuar një listë të telefonave inteligjentë Galaxy të përputhshëm me Android 14, i cili përfshin shumë pajisje pak a shumë të fundit.

Para se të raportojmë listën, ju kujtojmë se Android 14 do të dalë në gjysmën e dytë të 2022: sipas të gjitha gjasave, versioni i ri i sistemit operativ Mountain View do të vihet në dispozicion në telefonat inteligjentë nga prodhuesit kryesorë midis tetorit dhe dhjetorit, ndërsa do të arrijë në telefonat inteligjentë Pixel në gusht ose shtator.

Për Samsung, lëshimi i Android 14 do të përkojë me atë të One UI 6.0, përsëritja e gjashtë e ROM-ve të personalizuara të prodhuesit korean për telefonat inteligjentë të linjës Galaxy. Zakonisht, versionet e reja të One UI lëshohen midis tetorit dhe nëntorit, duke mbërritur si një pamje paraprake në pajisjet e gjeneratës së fundit Galaxy S (në këtë rast tre Galaxy S23, S23+ dhe S23 Ultra).

Në çdo rast, kjo është lista e telefonave inteligjentë Samsung që do të marrin Android 14 në muajt në vijim:

Samsung Galaxy S23, S23+ dhe S23 Ultra
Samsung Galaxy S22, S22+ dhe S22 Ultra
Samsung Galaxy S21, S21+, S21 Ultra dhe S21 FE
Samsung Galaxy Z Fold 4
Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Galaxy Z Fold 3
Samsung Galaxy Z Flip 3
Samsung Galaxy A73 e A72
Samsung Galaxy A53, A52, A52s dhe A52 5G
Samsung Galaxy A33
Samsung Galaxy A23
Samsung Galaxy A14 dhe A13
Samsung Galaxy A04s
Samsung Galaxy M53 5G
Samsung Galaxy M33 5G
Samsung Galaxy M23
Samsung Galaxy XCover Pro 6

Për më tepër, Android 14 do të mbërrijë edhe në tabletët Samsung, ndonëse lëshimi i versionit të sistemit operativ për këto pajisje ndoshta do të bëhet vetëm më vonë se lëshimi për smartfonët. Tabletat e përputhshme do të jenë:

Galaxy Tab S8 Ultra
Galaxy Tab S8+
Galaxy Tab S8
Galaxy Tab S7+
Galaxy Tab S7


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/10/cilet-smartfone-samsung-do-te-jene-te-pajtueshem-me-android-14/