Chrome rregullon URL-të që përmbajnë gabime

Me rastin e Ditës Globale të Ndërgjegjësimit për Aksesueshmërinë e festuar dje (18 maj), Google njoftoi disa risi në lidhje me aksesueshmërinë e produkteve dhe shërbimeve të saj: njëra ka të bëjë me Chrome dhe aftësinë e shfletuesit për të identifikuar dhe korrigjuar gabimet në URL-të e shtypura.

Shfletuesi dhe aksesueshmëria: Chrome rregullon URL-të
Se si funksionon shpjegohet së shpejti. Kur përdoruesi dëshiron të arrijë një burim në internet pa kaluar në motorin e kërkimit, nga një lidhje e marrë ose nga lista e të preferuarave, duke shkruar drejtpërdrejt adresën, por duke u penguar në një gabim shtypjeje, softueri është në gjendje ta përgjojë atë dhe të sugjerojë një listë e vendeve, ndër të cilat supozohet se është e sakta.

Kur shkruani një faqe interneti në shiritin e adresave, Chrome tani gjen gabime në URL dhe sugjeron faqet e internetit bazuar në rregullimet.

Sipas grupit Mountain View, kjo do të rrisë aksesin e shfletuesit, falë përfitimeve të renditura më poshtë.

Kjo do të rrisë aksesin për njerëzit me disleksi, nxënësit e gjuhës dhe këdo që bën gabime, duke e bërë më të lehtë hapjen e faqeve të internetit të vizituara më parë pavarësisht gabimeve drejtshkrimore.

Mund të jetë gjithashtu i dobishëm në frontin e sigurisë, duke parandaluar që ata më pak të vëmendshëm të përfundojnë në sajte të falsifikuara, URL-të e të cilëve ndryshojnë nga ato autentike për vetëm një karakter.

Prezantimi tashmë është duke u zhvilluar dhe fillimisht synon versionin desktop të Chrome. Në të ardhmen, shpërndarja do të ndikojë edhe në edicionet celulare të shfletuesit, në smartphone dhe tablet.

Ky funksion është i disponueshëm tani në desktopin e Chrome dhe do të shpërndahet në pajisjet celulare në muajt e ardhshëm.

Siç u përmend në fillim, kjo nuk është e vetmja risi e prezantuar nga Google në frontin e aksesueshmërisë. Të tjerat kanë të bëjnë me funksionin Lookout për të ndihmuar të verbrit dhe personat me shikim të dëmtuar të kuptojnë natyrën e një përmbajtjeje përmes përshkrimeve të krijuara nga AI, mundësisë së përdorimit të transkripteve në kohë reale të aktivizuara për një numër më të madh përdoruesish dhe shpalljes së veçorive të reja të dedikuara që do të jetë i integruar në Wear OS 4 për orët inteligjente.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/19/chrome-rregullon-url-te-qe-permbajne-gabime/