Chrome: funksion i ri i përkthimit në iOS dhe iPadOS

Risia që lidhet me heqjen e drynit nuk është e vetmja që prek sot shfletuesin Google. Në fakt, gjigandi Mountain View së fundmi lëshoi ​​një version të ri të Chrome për përdoruesit e iPhone dhe iPad i cili zbaton një veçori të re interesante në lidhje me përkthimin.

Chrome: në iPhone dhe iPad mund të përktheni tekst duke e theksuar atë
Për të qenë të saktë, është versioni 113.0.5672.69, i cili rezulton të jetë veçanërisht interesant pasi sjell me vete një funksion që ju lejon të përktheni vetëm tekstin e theksuar me dorë.

Në mënyrë më specifike, për të përfituar nga funksioni i ri i përkthimit që është integruar në Chrome për iOS dhe iPadOS, thjesht theksoni një fjalë ose frazë, shtypni butonin (…) në fund djathtas për të hyrë në menynë e shfletuesit dhe trokitni lehtë mbi Përkthe opsion.

Me pak fjalë, është një ndryshim që mund të jetë veçanërisht i përshtatshëm për të gjithë ata që nuk kanë nevojë të përkthejnë faqe të tëra ueb, por vetëm përmbajtje të veçanta tekstuale.

Së bashku me veçorinë në fjalë, versioni i ri i Chrome për pajisjet mobile të Apple zbaton përmirësime në aspektin e stabilitetit dhe performancës, por ditari zyrtar i ndryshimeve nuk specifikon saktësisht se çfarë është rregulluar ose optimizuar në krahasim me versionin e mëparshëm.

Mbani në mend se ai në fjalë përfaqëson përditësimin e parë të madh të Chrome në iOS dhe iPadOS që nga 4 prilli. Me versionin e mëparshëm të shfletuesit, gjigandi Mountain View kishte prezantuar pamje paraprake për shkarkime dhe një ridizajnim të menaxherit të integruar të fjalëkalimeve.

Ky artikull përmban lidhje shoqëruese: blerjet ose porositë e bëra përmes këtyre lidhjeve do të lejojnë faqen tonë të marrë një komision. Ofertat mund të pësojnë ndryshime çmimesh pas publikimit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/03/chrome-funksion-i-ri-i-perkthimit-ne-ios-dhe-ipados/