ChatGPT vjen në Apple Watch, por kujdes

Menjëherë pas integrimit të ChatGPT në orët inteligjente AmazFit, e cila erdhi falë një ndërhyrjeje zyrtare nga zhvilluesit në sistemin operativ të pronarit Zepp OS, Apple Watches me sa duket marrin gjithashtu ChatGPT. Kini kujdes, megjithatë, pasi kjo nuk është një veçori e zbatuar fare nga Apple.

ChatGPT vjen në Apple Watch, por nuk është ashtu siç mendoni
Kushdo që dëshiron të provojë ChatGPT në dorën e parë brenda orëve inteligjente të nivelit më të lartë të ofruar nga Tim Cook dhe bashkëpunëtorët, do të duhet ta bëjë këtë përmes aplikacioneve të palëve të treta. Dy zgjidhje dallohen në veçanti: watchGPT dhe watchAI.

E para është në dispozicion në dyqanin Apple për 4.99 euro dhe është zhvilluar nga Modum B.V., por mos mendoni se është një shërbim i plotë si ai i disponueshëm në shfletues. Në fakt, aplikacioni është i kufizuar në pyetje të thjeshta të bëra nga përdoruesit; Prandaj, nuk mbështet hyrje komplekse ose biseda të plota. Sidoqoftë, për të përdorur watchGPT, thjesht hapni aplikacionin dhe shkruani një mesazh, të cilit AI do t’i përgjigjet brenda një kohe të shkurtër. Pas kësaj, rezultati mund të ndahet në mediat sociale, me email ose me SMS.

Zgjidhja e dytë është zhvilluar nga Ali Haghani dhe mund të blihet për 2.49 euro, por a ofron të njëjtat shërbime me një çmim më të ulët? Sipas përshkrimit të ofruar nga zhvilluesi në App Store, WatchAI u përgjigjet pyetjeve të bëra me zë ose nëpërmjet tastierës duke përdorur modelin GPT-3 dhe jo saktësisht ChatGPT. Sidoqoftë, përdorimi bazohet në argumente dhe vendos kufizime të rëndësishme në potencialin e mjetit. Për këtë arsye, rekomandohet të futni çelësin personal API të disponueshëm në OpenAI.

A do të ketë një zgjidhje zyrtare?
Apple ka shumë të ngjarë që tashmë po punon për të gjetur një zgjidhje përfundimtare, ndoshta për një tarifë, për t’iu përgjigjur sfidave të nisura nga Microsoft dhe Google me Bing dhe Bard përkatësisht. Megjithatë, kjo mbetet thjesht një mospërfillje e tregut. Rrjedhimisht, nuk është e mundur të vlerësohet nëse dhe kur një përsëritje e personalizuar e GPT-3 ose një shërbim i bazuar në ChatGPT do të dalë nga Cupertino për t’u ofruar pajisjeve Apple.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/09/chatgpt-vjen-ne-apple-watch-por-kujdes/