ChatGPT: OpenAI ka ndaluar ‘Browse with Bing’

Një nga veçoritë më të avancuara midis atyre të ofruara nga ChatGPT deri më sot, i quajtur Shfleto me Bing, lejon inteligjencën artificiale të chatbot-it të hyjë në internet dhe të marrë informacione të përditësuara në kohë reale, përmes motorit të kërkimit të partnerit të Microsoft, për ta marrë më pas këtë në llogari kur formuloni përgjigjet që përfundimisht i kthehen përdoruesit. I prezantuar në maj me një fazë beta të rezervuar ekskluzivisht për abonentët Plus, tani është çaktivizuar. Pse u vendos të ndalet?

Pse OpenAI ndaloi shfletimin me Bing të ChatGPT?
Arsyeja duhet gjetur në abuzimet e mundshme. Në detaje, integrimi midis dy shërbimeve do të bënte të mundur anashkalimin e mbrojtjeve të miratuara nga botuesit dhe krijuesit, duke aksesuar kështu përmbajtjen që përndryshe do të ishte e aksesueshme vetëm pasi të abonoheshin në një abonim premium. Kjo vlen, për shembull, për artikujt e botuar nga gazetat online dhe burime të tjera me pagesë. Prandaj, vendimi i marrë nga OpenAI. Ne raportojmë më poshtë në formë të përkthyer atë që lexojmë në faqet zyrtare të mbështetjes.

Duke filluar nga 3 korriku 2023, ne çaktivizuam funksionin “Shfleto me Bing beta” për shkak të kujdesit të tepërt, ndërkohë që punojmë për të zgjidhur problemin për të vepruar në mënyrë të drejtë për zotëruesit e përmbajtjes. Ne jemi të përkushtuar për ta rikthyer versionin beta në rrugën e duhur sa më shpejt të jetë e mundur dhe vlerësojmë mirëkuptimin tuaj!

Prandaj, funksionaliteti ChatGPT në fjalë do të shkelte muret e pagesës. Një praktikë që duket se nuk vlerësohet nga ata që e bazojnë modelin e tyre të biznesit në atë material (artikuj ose ndryshe).

Ne kemi mësuar se beta e lundrimit ChatGPT mund të shfaqë herë pas here disa përmbajtje në mënyra që ne nuk duam. Për shembull, nëse një përdorues kërkon në mënyrë specifike tekstin e plotë të një URL, ai mund ta përmbushë pa dashje kërkesën.

Këtu është mesazhi që u tregohet atyre që përpiqen të përdorin funksionin dhe duhet të përballen me ndalimin e papritur të tij: Ne kemi çaktivizuar përkohësisht funksionin Shfleto me Bing.

Nuk dihet nëse dhe kur funksioni i chatbot do të aktivizohet përsëri. Siç është shkruar tashmë, ai ka qenë një ekskluzivitet për abonentët Plus që nga fillimi, siç ka qenë mbështetja për shtojcat për modelin GPT-4.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/05/chatgpt-openai-ka-ndaluar-browse-with-bing/