ChatGPT: mbërrin redaktimi i imazhit me DALL·E

OpenAI ka njoftuar dy risi të rëndësishme për integrimin e DALL·E brenda ChatGPT. E para ka të bëjë me mundësinë e modifikimit të imazheve të krijuara përmes modelit të AI. E dyta, megjithatë, ka të bëjë me sugjerimet në lidhje me stilet që duhen adoptuar për përmbajtjet e krijuara. Ato janë të aksesueshme ekskluzivisht nga përdoruesit e chatbot-it që kanë vendosur të zhyten në portofolin e tyre për t’u regjistruar për një abonim premium. Për momentin nuk dihet nëse dhe kur do të vihen në dispozicion të të gjithëve, madje edhe llogari falas.

DALL·E dhe redaktimi i imazhit brenda ChatGPT
Le të fillojmë me mjetet e redaktimit. Për t’i hapur ato thjesht shtypni butonin e treguar në pamjen e mëposhtme të ekranit. Ato lejojnë, për shembull, të zgjedhin një ose më shumë pjesë të imazhit dhe më pas të ndërhyjnë në mënyrë specifike në to. Pasi ta bëni këtë, thjesht shkruani një kërkesë të re me udhëzimet për t’i paraqitur në sistem.

Funksioni i ri është i aksesueshëm si nga ndërfaqja në ueb ashtu edhe përmes aplikacioneve celulare ChatGPT për Android dhe iOS.
Më poshtë propozojmë videon e shpërndarë nga OpenAI e cila ilustron se si funksionon funksioni i ri.

Demoja e dytë, e bashkangjitur më sipër, shpjegon se si të merrni sugjerime për stilet që duhen adoptuar gjatë procesit të krijimit. Funksioni shfaq butona që lidhen me opsione të tilla si “Nocturne”, “Gothic”, “Sci-fi” dhe shumë të tjera. Duke shtypur një, ai automatikisht do të shtohet në përshkrim. Ekziston gjithashtu mundësia e zgjedhjes së raportit të pamjes midis “Square”, “Horizontal” dhe “Vertical” për të ndërhyrë në përmasat e skedarit.

Kujtojmë se modeli gjenerues i AI i trajnuar nga OpenAI, aktualisht në gjeneratën e tretë, nuk përdoret vetëm nga ChatGPT, por edhe nga shërbime të tjera. Midis tyre është Copilot Designer i Microsoft (dikur Bing Image Creator). Shtimi i funksionalitetit që fut filigranë bazuar në protokollin C2PA të Koalicionit për Prejardhjen dhe Autenticitetin e Përmbajtjes daton nja dy muaj më parë.

This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/04/chatgpt-mberrin-redaktimi-i-imazhit-me-dall%c2%b7e/