ChatGPT i Google quhet Sparrow: do të jetë një version më adult i AI-së së OpenAI

Siç dihet tashmë, Google është alarmuar nga suksesi i ChatGPT dhe gjithashtu u ka bërë thirrje themeluesve të tij që të përpiqen të kuptojnë se çfarë të bëjnë dhe të kundërshtojnë inteligjencën artificiale të zhvilluar nga OpenAI. Sot dalin në pah detaje të reja.

Sipas disa raporteve që janë shfaqur në rrjet, marrëveshja e re midis Microsoft dhe OpenAI mund të përshpejtojë më tej reagimin e Big G. Konkretisht, ChatGPT i Google duhet të quhet “Sparrow” dhe tashmë është etiketuar si një version më i rritur i chatbot.

E veçanta, siç mund të shihet nga pamja e mëposhtme e ekranit, jepet nga fakti se Sparrow do të përfshijë edhe burimet nga të cilat ai ka nxjerrë informacionin për secilën përgjigje të pyetjes së përdoruesit.

Siç shpjegohet nga Dan Flitzpatrick në Twitter, ku postoi gjithashtu një pamje të një bisede me Sparrow, softueri do të bazohet në Deep Mand AI, ndërsa modeli i gjuhës do të mbështetet në Chinchilla (i zhvilluar gjithashtu nga laboratori i Google). Megjithatë, letra e bardhë e Sparrow mund të konsultohet drejtpërdrejt përmes kësaj adrese.

Aktualisht nuk është e qartë se kur pritet lansimi publik: në të kaluarën u fol për një prezantim në Google I / O 2023, por në këtë pikë ato të përshpejtuara nuk mund të përjashtohen duke pasur parasysh suksesin e arritur nga ajo që mund të konsiderojmë në këtë pikë. konkurrenti kryesor.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/24/chatgpt-i-google-quhet-sparrow-do-te-jete-nje-version-me-adult-i-ai-se-se-openai/