ChatGPT down: çfarë po ndodh me OpenAI?

Probleme të vazhdueshme për OpenAI: shërbimet e gjigantit të inteligjencës artificiale, duke filluar me ChatGPT, janë në rënie. Për të qenë më të saktë, hyrja në platformë është e suksesshme, por është e pamundur të ndërveprosh me AI. Siç ndodh gjithmonë në këto raste, konfirmimi i anomalisë erdhi menjëherë nga raportet e dërguara në faqen e internetit Downdetector.

Down për shërbimet OpenAI: ChatGPT nuk funksionon
Sipas reagimeve të mbledhura, problemet u shfaqën rreth orës 14 të ditës së sotme (e mërkurë 8 nëntor 2023) e në vazhdim. Ju mund ta shihni këtë nga dora e parë thjesht duke u përpjekur të bisedoni me chatbot. Çfarëdo që të dërgohet, ai përgjigjet me një mesazh gabimi.

Dicka shkoi keq. Nëse problemi vazhdon, ju lutemi na kontaktoni përmes qendrës së mbështetjes në help.openai.com.

Paneli i OpenAI (status.openai.com) konfirmon mosfunksionimin e vazhdueshëm. Ekipi i tij thotë se nisi një hetim për të kuptuar pse në orën 14:54 me orën shqiptare.

API-të e shërbimit janë gjithashtu të prekura. Nga aksionet në mediat sociale duket se është një rënie globale për ChatGPT. Një problem që po ndodh pikërisht në javën e ngjarjes DevDay, gjatë së cilës organizata e Sam Altman njoftoi lajme të rëndësishme si modeli GPT-4 Turbo dhe personalizimet e GPT-ve.

Problemi i fundit serioz i shfaqur nga chatbot, i cili ndërpreu përdorimin e shërbimit, daton në fund të gushtit.

Përditësimi (11/08/2023, ora 15:30): Një alarm i shfaqur tani kur lidhet me ChatGPT paralajmëron për një vëllim jashtëzakonisht të lartë kërkesash. Ekipi kërkon durim, po punon për shkallëzimin e sistemeve të tij për t’i kënaqur të gjithë.

Përditësimi (08/11/2023, 15.52): një përditësim i ri i sapo publikuar nga OpenAI në panelin e kontrollit thotë Ne po përjetojmë nivele të larta gabimi në API dhe ChatGPT, ne po hetojmë në mënyrë aktive shkaqet e mundshme.

Përditësimi (08/11/2023, 16.00): është identifikuar shkaku i problemit Ne kemi identifikuar një problem që shkakton shkallë të lartë gabimi në API dhe ChatGPT, po punojmë për zgjidhjen.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/11/08/chatgpt-down-cfare-po-ndodh-me-openai/