Chat Gpt-4: çfarë është në gjëndje të bëjë inteligjenca e re artificiale

E ardhmja në të cilën robotët do të bëhen pjesë integrale e jetës sonë të përditshme është gjithnjë e më afër, por një tjetër hap i ndërmarrë në fushën e inteligjencës artificiale nga OpenAI është dëshmi e kësaj. Kompania e specializuar në kërkimin dhe zhvillimin e inteligjencës artificiale në fakt ka lançuar modelin e saj të ri të bisedës artificiale Gpt-4.

Kjo është një risi e pabesueshme e lançuar nga OpenAI me projektin e saj të ri Gpt-4: falë krijimit të modelit të ri të Transformerit të Trajnuar Paraprakisht Gjenerativ, inteligjenca artificiale shfrytëzon teknikën e të mësuarit të thellë, me të cilën rrjeti nervor artificial mëson të kryejë detyra.

Pika e vërtetë e kthesës së këtij chat-i artificial qëndron në aftësinë më të madhe për të zgjidhur problemet, falë njohurive dhe funksioneve më të mëdha të prezantuara në krahasim me modelin e mëparshëm. Faktori i parë, për shembull, është gjatësia e teksteve që do të jetë në gjendje të menaxhojë biseda artificiale: deri në 25,000 fjalë. Një tjetër risi ka të bëjë me imazhet: edhe ato do të interpretohen artificialisht. Prandaj, nuk mund të përjashtohet që përgjigja e një pyetjeje të Gpt-4 mund të bëhet një video ose një audio me kalimin e kohës.

Falë këtij përditësimi të ri, do të jetë gjithashtu i mundur interpretimi dhe përmbledhja e skedarëve pdf që përmbajnë grafikë ose tabela.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/18/chat-gpt-4-cfare-eshte-ne-gjendje-te-beje-inteligjenca-e-re-artificiale/