Çfarë janë sulmet Smurf dhe si t’i shmangni ato

Nëse emri Smurf të kujton personazhe të këndshëm vizatimorë, në rrjetin e sotëm është një nga metodat më të frikshme të ofensivës kibernetike.

Ne po flasim për një sulm që bie në kategorinë e DDoS (Distributed Denial of Service) i cili për këtë arsye mbingarkon një server me një numër të madh kërkesash aksesi.

Në mënyrë të veçantë, sulmet Smurf funksionojnë me kërkesat e Protokollit të Mesazhit të Kontrollit të Internetit (ICMP) në një rrjet specifik, duke përdorur mbingarkimin për të ngadalësuar ose bllokuar serverin e synuar.

Pasojat e këtij lloj veprimi mund të jenë shumë të rënda, siç është ndërprerja e një shërbimi, por jo vetëm. Ndonjëherë një kërcënim i tillë përdoret në të vërtetë si mbulesë në kontekstin e strategjive sulmuese edhe më të mëdha.

Qëllimi, në këtë kuptim, mund të jetë vjedhja e të dhënave nga një database ose veprime të ngjashme.

Sulmet Smurf hyjnë në kategorinë e fushatave DDoS
Eshtë e panevojshme të konfirmohet se sulmet Smurf janë një kërcënim real për këdo që merret me Web.

Duhet sqaruar se çdo gjë nis nga aktivizimi i malware, ndaj për të parandaluar probleme të këtij lloji është mirë të tregoheni shumë të kujdesshëm kur hapni një shtojcë emaili.

Një masë tjetër e dobishme mund të jetë përdorimi i një mjeti si AVG Internet Security. Në fakt, kjo i ofron përdoruesit gjithçka që nevojitet për të parandaluar dhe luftuar shumicën e malware në internet, madje edhe më të avancuarit.

Mbrojtja kundër faqeve të phishing dhe sistemi për të siguruar rrjetin Wi-Fi të shtëpisë janë avantazhe të tjera që lidhen me këtë antivirus të avancuar. Po kështu, bllokimi i faqeve të rrezikshme të internetit ofron garanci shtesë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/08/cfare-jane-sulmet-smurf-dhe-si-ti-shmangni-ato/