Çfarë është camfecting dhe pse duhet të kujdeseni?

Shumë përdorues mbulojnë kamerën e tyre të internetit kur nuk janë në përdorim nga frika se mos spiunohen nga dikush. Ndërsa ky qëndrim mund të duket paranojak, ai në fakt ka baza të forta.

Në fakt, ndërhyrjet e hakerëve në lidhje me këtë lloj pajisjeje janë gjithnjë e më të shpeshta. Ky fenomen, i njohur si camfecting, në fakt ka parë një rritje të rasteve gjatë viteve të fundit.

Ka shumë përdorues që, pa asnjë mbrojtje efektive kundër sulmeve kibernetike, pësojnë një shkelje të kamerës së tyre të internetit.

Pavarësisht nëse është virtuoziteti i ndonjë hakeri ose një veprim i vërtetë ndjekjeje, kjo praktikë është disi alarmante. Në fakt, çdokush duhet të veprojë në mënyrë parandaluese, duke marrë masat e nevojshme për të shmangur raste të tilla.

Camfecting: Po nëse dikush ju spiunon nëpërmjet kamerës suaj të internetit?
Siç është përmendur tashmë, mbulimi i kamerës së internetit me shirit ngjitës ose një zgjidhje të ngjashme është e mundur, por gjithashtu shumë e papërshtatshme.

Për më tepër, miratimi i një antivirusi efektiv është një zgjidhje e synuar jo vetëm për kamerat, por edhe për shumë kërcënime të tjera në Web.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/01/cfare-eshte-camfecting-dhe-pse-duhet-te-kujdeseni/