Çfarë duhet të bëni kur Mac-i juaj nuk lidhet me Wi-Fi? Disa indikacione

Tani që keni lexuar rishikimin tonë për Macbook Pro M2 14″, mund të keni vendosur të blini një laptop Apple (ose desktop!). Zgjedhje e shkëlqyeshme, por pasi ndizni PC-në e kuptoni se ky i fundit nuk është në gjendje të lidhet me Rrjeti Wi-Fi.A keni hedhur 2000 euro Absolutisht jo: ja si ta zgjidhni problemin.

Para së gjithash, ju kujtojmë se macOS nuk është si Windows: përpara se të hidheni me kokë në menytë dhe nënmenytë, dosjet dhe skedarët e sistemit, gjëja më e mirë për të bërë është thjesht të lëvizni nëpër cilësimet e pajisjes tuaj (qoftë nëse është një pajisje e re ose një me disa vite pas tyre, veçanërisht nëse janë përditësuar së fundmi) dhe kontrolloni që gjithçka të jetë ashtu siç dëshironi. Një ndryshim i gabuar ose një fjalëkalim i gabuar mund të jetë fare mirë shkaku i problemit.

Duke shkuar te Cilësimet dhe më pas te Wi-Fi, mund t’i hidhni një sy listës së të gjitha rrjeteve që keni ruajtur në pajisjen tuaj ose në zinxhirin e çelësave iCloud. Për secilin, atëherë, mund të klikoni mbi “detajet”: këtu do të gjeni fjalëkalimin, të cilin ju këshillojmë ta rifusni saktë dhe butonin “lidhu automatikisht”, i cili padyshim duhet të aktivizohet.

Nëse pasi të keni kontrolluar këto parametra dhe të keni kryer një test të ri situata nuk ndryshon, këshilla tjetër është të shkëputni rrjetin tuaj duke përdorur butonin e duhur dhe të vazhdoni me një çiftim “të pastër”, i cili në shumë raste mund të ndihmojë (rregulli gjithashtu vlen për iPhone dhe iPad, megjithatë). Akoma asgje? Nëse keni një Mac me një prizë ethernet ose një përshtatës, provoni të lidheni me kabllo me ruterin, në mënyrë që të verifikoni që gjithçka funksionon siç duhet me një lidhje me tel.

Nëse, pas kryerjes së këtyre diagnostikimeve bazë, hasni probleme të tjera, këshilla është të kaloni te udhëzuesi ynë se si të zgjidhni problemet e routerit dhe Wi-Fi. Nëse jeni të bindur se gabimi qëndron në Mac-in tuaj (ndoshta sepse pajisjet tuaja të tjera nuk kanë vështirësi për t’u lidhur me rrjetin), gjëja më e mirë për të bërë është të rinisni Mac-in ose Macbook-in dhe, ndërkohë që jeni në të, edhe ruterin. Akoma asgje? Provoni të lidheni me një rrjet tjetër dhe të përditësoni laptopin ose desktopin tuaj, nëse ka ndonjë përditësim gati për ju.

Nëse keni ende probleme, pas gjithë këtyre hapave të vegjël diagnostikues, këshilla është të kontrolloni me ISP-në tuaj se nuk ka probleme mbulimi në zonën tuaj. Pasi të konfirmoni se problemi varet vetëm nga Mac, mund të provoni të shkoni në një Apple Store dhe të kërkoni ndihmë nga asistenca teknike e Bitten Apple.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/cfare-duhet-te-beni-kur-mac-i-juaj-nuk-lidhet-me-wi-fi-disa-indikacione/