Çfarë do të ketë iPhone 15 Pro që nuk e kanë iPhone-ët e tjerë?

iPhone-ët e radhës priten për muajin shtator por, siç ka ndodhur prej vitesh, tashmë qarkullojnë thashetheme të cilat duhet të merren si të tilla. Sipas thashethemeve, iPhone 15 Pro dhe iPhone 15 Pro Max duhet të kenë një material më të trashë se iPhone-ët e mëparshëm dhe gjithashtu krahasuar me modelet 15 dhe 15 plus, dmth telefonat inteligjentë të gjeneratës së re, por zakonisht më pak të avancuar dhe gjithashtu më pak të kushtueshëm.

Në të njëjtën kohë, po qarkullojnë thashetheme edhe për iOS 17, versioni i ri i sistemit operativ që zakonisht prezantohet bashkë me smartfonët e rinj.

iPhone 15 Pro, lajmet
Procesori që po diskutohet shumë është Apple A17 Bionic, një çip 3 nanometër i aftë për të rritur performancën dhe për të ulur konsumin. Çipi Qualcomm X70 5G duhet të vendoset për përpunim më efikas të të dhënave dhe një reduktim të vonesës, d.m.th. koha që i duhet një sistemi për t’iu përgjigjur një kërkese.

Rami duhet të jetë 8 Gb, ose 2 Gb më shumë se iPhone 14, por është i njëjti Ram LPDDR, pra pa lajme të mëdha.

Ekrani i pritur është 6.1 inç, pra plotësisht në përputhje me atë të iPhone 14 Pro edhe nëse skajet duhet të jenë më të imta dhe nuk përjashtohet që qoshet të jenë të rrumbullakosura.

Apple do t’i thotë lamtumirë kabllos Lightning dhe kjo është një risi e imponuar nga Këshilli Evropian. Standardi i ri do të jetë USB-C 3.2, pra më i shpejtë dhe më performues se USB-C i cili do të jetë ende në bordin e iPhone 15 dhe 15 Plus.

iPhone 15 Pro Max
Thashethemet sugjerojnë se do të ndryshojë emrin, duke u bërë iPhone 15 Ultra dhe do të ketë një ekran 6.7 inç. Me përjashtim të kamerës së re të periskopit, specifikimet e harduerit pritet të jenë të njëjta me iPhone Pro.

Ishulli Dinamik, d.m.th., një ndërfaqe përdoruesi shtesë e pozicionuar në pjesën e sipërme të ekranit që lejon akses të shpejtë në disa funksione, do të jetë i pranishëm në të gjitha modelet e iPhone 15.

Çmimi dhe data e lëshimit
iPhone 15, sipas traditës, duhet të prezantohet gjatë muajit të ardhshëm të shtatorit. Apple ka mbajtur gjithmonë konfidencialitetin maksimal për çmimet, por është e arsyeshme të pritet që ato të jenë pak më të larta se ato të iPhone 14, të cilat fillojnë nga 1,399 euro (për modelet 6.1 inç) dhe 1,489 për modelin Max.

iOS 17
Sistemi i ri operativ premton të mos ketë lajme të mëdha, ndoshta do të jetë një rivendosje e lehtë grafik. Sidoqoftë, Apple mund të fusë një aplikacion për përdorimin e Reality Pro, shikuesin e realitetit të përzier (AR/VR) që pritet në pranverën e vitit 2023 dhe kostoja e të cilit duhet të jetë rreth 3,000 euro.

konkluzione
Përtej përmirësimeve në sektorin e fotografisë, veçanërisht në iPhone 15 Pro Max (ose Ultra), për momentin asnjë nga ekspertët nuk po vë bast mbi faktin se smartfoni i ri i Apple mund të jetë vërtet revolucionar në krahasim me të mëparshmit. Një çështje tjetër është prania e porteve USB-C, të cilat, për Cupertino dhe për përdoruesit, përkojnë me fundin e një tradite dhe me një ndryshim rrënjësor.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/30/iphone-15-lidhja-wi-fi-6e-vetem-per-pro/