Call of Duty në Nintendo: zyrtare

Në vazhdim të premtimit të bërë në dhjetor, Microsoft sot konfirmoi ardhjen e serisë Call of Duty në konzollat ​​Nintendo. Ky nuk është një njoftim si të tjerët nga fusha e lojërave video, por një partneritet që përfshin një nga ekskluzivitetet më të gjata dhe më të suksesshme në histori, të aftë për të lëvizur një biznes miliarder.

Microsoft do të sjellë Call of Duty në konzolat e Nintendo
Brad Smith, presidenti i grupit Redmond, iu kthye temës me një postim në Twitter që hapet kështu: Ne kemi nënshkruar një kontratë detyruese dhjetëvjeçare për të ofruar tituj të Xbox për lojtarët e Nintendo. Postimi vjen në ditën e takimit mes kompanisë dhe përfaqësuesve të Komisionit Europian, për të sqaruar blerjen e Activision Blizzard, kundrejt një investimi monstruoz të llogaritur në 68.7 miliardë dollarë.

“Microsoft dhe Nintendo kanë negociuar dhe tani kanë nënshkruar një marrëveshje ligjërisht të detyrueshme 10-vjeçare për të sjellë Call of Duty për lojtarët e Nintendo, lëshimin në të njëjtën ditë në Xbox, me të gjitha veçoritë dhe të njëjtën përmbajtje, në mënyrë që ata të mund të shijojnë lojën.” në Xbox dhe PlayStation.”

Prandaj, ne do të fillojmë në mënyrë të pashmangshme nga Switch, edhe nëse për momentin nuk dihet me cilat lojëra ose kohë, nëse tashmë me kapitullin Modern Warfare II ose duke filluar nga ato të mëvonshme.

E gjithë kjo, natyrisht, në rast të miratimit përfundimtar për blerjen, e cila do t’i lejonte Microsoft-it të kontaktojë përfundimisht me Activision Blizzard, përmes një prej operacioneve më mbresëlënëse të regjistruara ndonjëherë në sektorin e lojërave. Frika e autoriteteve ka të bëjë para së gjithash me pasojat e mundshme negative në nivelin antitrust, pavarësisht nga fakti se grupi Redmond ka theksuar tashmë në mënyrë të përsëritur gatishmërinë e tij për të mos bërë Call of Duty dhe ekskluzivitetet e tjera në fjalë ekskluzive për Xbox dhe PC.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/21/call-of-duty-ne-nintendo-zyrtare/