Bing tani ka mbi 100 milionë përdorues aktivë falë ChatGPT

Bing i ri me ChatGPT është një sukses i vërtetë. Nëse dikur motori i kërkimit i Microsoft u shpërfill nga publiku, qartazi mbante anën e Google për pyetjet e prakticitetit dhe optimizimit të rezultateve të kërkimit, tani falë integrimit të chatbot-it të momentit ai po arrin shifra mahnitëse. Po flasim, për të qenë të saktë, për mbi 100 milionë përdorues aktivë çdo ditë.

Bing shpërthen falë ChatGPT
Këto të dhëna u konfirmuan nga Yusuf Mehdi, nënkryetar i Microsoft për Jetën moderne, Kërkimin dhe Pajisjet. Sipas asaj që tha ai, një muaj pas prezantimit të shërbimit të bazuar në inteligjencën artificiale, kompania po përjeton një bum përdoruesish të paparë më parë. Në fakt, vetë Mehdi vuri re se një e treta e përdoruesve aktivë në Bing sot janë krejtësisht të rinj në motorin e kërkimit.

Me sa duket, mesatarisht Microsoft sheh tre biseda për seancë, me mbi 15 milionë biseda aktive. Përveç kësaj, prezantimi i modelit Prometheus AI ka ndihmuar që rezultatet e kërkimit të Bing të bëhen shumë më të rëndësishme, duke çuar kështu në përmirësime dramatike në përdorimin e Microsoft Edge, një shfletues që tani po sheh një rritje paralele po aq të jashtëzakonshme.

AI konfirmohet si mjeti i momentit
Deri më tani, vëzhguesit e sektorit të teknologjisë nuk lodhen kurrë duke e përsëritur atë dhe, në të vërtetë, duket një vëzhgim që merret pothuajse si i mirëqenë: AI është mjeti i momentit. Deri më tani, modelet e ndryshme gjuhësore po e bëjnë inteligjencën artificiale edhe më të zakonshme dhe më të dukshme se më parë: ajo nuk është më diçka misterioze, por më e prekshme dhe më shpesh e ndërveprueshme.

Sharmi i ChatGPT ka pushtuar kompanitë dhe qytetarët, dhe kush e di se sa do t’i bindë njerëzit e tjerë të kalojnë në Bing ose, ndoshta, në shfletues të tjerë të mundësuar nga e njëjta teknologji si DuckDuckGo me DuckAssist.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/09/bing-tani-ka-mbi-100-milione-perdorues-aktive-fale-chatgpt/