Bing i ri: statistikat e para zyrtare nga Microsoft

Ftesat për qasje paraprake në Bing të ri po vijnë, motori i ri i kërkimit i zhvilluar nga grupi Redmond dhe i bazuar në të njëjtin model mbi të cilin bazohet chatbot ChatGPT. Ata që kanë pasur tashmë mundësinë për ta vënë atë në provë, ndonjëherë duke u përplasur me sjellje të papritura, i kanë ofruar Microsoft-it reagimet e nevojshme për të përpunuar disa statistika të përdorimit.

Hapat e parë të Bing-ut të ri: statistika
Sigurisht, tipari më interesant i shërbimit është ai që ju lejon të bisedoni me AI, duke bërë pyetje dhe duke marrë përgjigje në gjuhën e bisedës. Mund ta pyesni, për shembull, se çfarë mendon për inteligjencën artificiale ose nëse e konsideron veten më inteligjent se konkurrenti i tij Bard. Këto janë përgjigjet e dhëna.

Me sa dimë, Bard është rezultat i një nisme të kuruar nga Google, por Bing-u i ri (ose më mirë, algoritmet që e animojnë atë) duket se e injorojnë atë. Mënjanë gafën, këtu janë statistikat e sapondara dhe hapat e ardhshëm të planifikuar për të korrigjuar goditjen aty ku është e nevojshme.

-71% e përgjigjeve të dhëna kanë marrë një vlerësim të madh nga përdoruesit;
– janë zbuluar ndërveprime pozitive si me funksionin e bisedës ashtu edhe me metodën tradicionale të kërkimit;
-Vështirësitë lindin me pyetjet në lidhje me ngjarjet aktuale, për shembull rezultatet e ndeshjeve;
-Përmirësime të planifikuara në përpunimin e përgjigjeve të të dhënave financiare;
– po shqyrtohet hipoteza e futjes së një kontrolli për t’i dhënë përparësi më të madhe saktësisë së përgjigjeve ose krijimtarisë së UA;
-Ndër rastet e përdorimit më të shpeshtë, pyetjet në lidhje me eksplorimin e botës dhe argëtimin social;
– rregullimi i gabimeve që lidhen me ngarkimet shumë të gjata, lidhjet e prishura dhe datat e gabuara;
– Ndërveprimi i bisedës me Bing-un e ri mund të bëhet i përsëritur në sesione me 15 ose më shumë pyetje.

Me pak fjalë, është një punë në vazhdim. Kujtojmë se krahas Microsoft-it në projekt është edhe OpenAI. Të dy realitetet lidhen me një bashkëpunim afatgjatë, të forcuar së fundmi përmes investimeve të synuara.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/16/bing-i-ri-statistikat-e-para-zyrtare-nga-microsoft/