Bing Chat i disponueshëm për të gjithë me veçori të reja

Kompania Redmond ka njoftuar se chatbot-i i saj është i disponueshëm për të gjithë, pa listë pritjeje. Përdoruesit duhet vetëm të identifikohen në Bing të ri nga shfletuesi i tyre Edge ose aplikacioni celular me një llogari Microsoft. Janë shtuar gjithashtu veçori të reja, duke përfshirë historinë. Më pas mund ta filloni bisedën nga vendi ku e la në seancën e mëparshme.

Bing Chat për të gjithë me shumë veçori të reja
Microsoft kishte filluar heqjen e listës së pritjes në mes të marsit, por ishte një test në disa vende. Bing Chat tani është i aksesueshëm për këdo që ka një llogari të Microsoft. Megjithatë, kërkesat e softuerit mbeten, p.sh. shfletuesi Edge ose aplikacioni celular Bing, kështu që nuk është e mundur të përdoret chatbot në Chrome ose Firefox.

Kompania Redmond ka prezantuar një nga karakteristikat më të kërkuara, pikërisht historinë. Më parë biseda u fshi kur dilje në Edge ose në aplikacionin celular. Tani biseda është ruajtur, kështu që përdoruesi mund ta vazhdojë aty ku e ka lënë (madje edhe nga një pajisje tjetër). Klikimi i një lidhjeje në përgjigje e zhvendos automatikisht bisedën në shiritin anësor të Edge, duke ju lejuar të shikoni faqen në shfletuesin tuaj.

Microsoft ka përmirësuar gjithashtu mbështetjen për shumë modalitete. Është e mundur të keni përgjigje vizuale me tabela dhe grafikë, t’i kërkoni chatbot-it të gjenerojë imazhe me Image Creator (bazuar në DALL-E) dhe të ngarkoni një imazh për të kërkuar objekte, kafshë ose vende në internet. Bing Image Creator tani mbështet mbi 100 gjuhë, kështu që është e mundur të përdoret italishtja. Ne do të përmirësojmë gjithashtu aftësinë për të përmbledhur dokumente shumë të gjata në Edge.

Një tjetër veçori e re e rëndësishme është mbështetja për shtojcat, si për shembull për ChatGPT. Kur përdoruesi kërkon informacion për restorantet ose shërbimet e transmetimit, përgjigjes do t’i shtohet lidhja për rezervimin e një tavoline ose për filmin që kërkon. Falë Edge Actions do të jetë e mundur të përfundoni detyra të ndryshme në disa hapa. Më shumë informacion do të komunikohet gjatë konferencës Build më vonë këtë muaj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/04/bing-chat-i-disponueshem-per-te-gjithe-me-vecori-te-reja/