BE u kërkon punonjësve të çinstalojnë aplikacionin TikTok

Komisioni Evropian u ka kërkuar të gjithë punonjësve me aplikacionin TikTok të instaluar në pajisjet e kompanisë dhe pajisjet personale me akses në shërbimin e telefonisë celulare të Komisionit që ta çinstalojnë atë sa më shpejt të jetë e mundur.

Kjo u konfirmua nga ekzekutivi evropian pas thashethemeve të shtypit në lidhje me këtë.

Kërkesa lidhet me nevojën për të mbrojtur të dhënat e Komisionit dhe për të rritur sigurinë e tij në TI.

Prej javësh, ekzekutivi evropian ka kthyer në qendër të vëmendjes sigurinë e TikTok, pas alarmit në këtë kuptim të ngritur tashmë në Shtetet e Bashkuara, me ndalimin e përdorimit të pajisjeve qeveritare. Rindërtimi i shtypit foli edhe për përdorimin e rrjeteve sociale për të spiunuar gazetarët. Në janar, CEO i TikTok Shou Zi Chew udhëtoi për në Bruksel për t’u takuar me disa komisionerë evropianë. Ndër të tjera, Komisioneri i Drejtësisë Didier Reynders i kërkoi atij që të respektonte rregullat e privatësisë. “Ka trende pozitive, por ka ende vend për përmirësim”, theksoi ai.

“Jemi të zhgënjyer nga ky vendim, i cili besojmë se është i gabuar dhe i bazuar në paragjykime – komenton një zëdhënës i TikTok – Ne kemi kontaktuar Komisionin për të rregulluar të dhënat dhe për të shpjeguar se si mbrojmë të dhënat e 125 milionë njerëzve që janë në TikTok çdo muaj në të gjithë Bashkimin Evropian. Ne po vazhdojmë të përmirësojmë qasjen tonë ndaj sigurisë së të dhënave, duke përfshirë krijimin e tre qendrave të të dhënave në Evropë për të ruajtur të dhënat e përdoruesve në nivel lokal, duke reduktuar më tej aksesin e punonjësve në të dhëna dhe duke minimizuar rrjedhën e të dhënave në Evropën jashtë”.

Më 29 dhjetor, Presidenti i SHBA Joe Biden nënshkroi aktin që ndalon TikTok nga të gjithë telefonat celularë të përdorur nga punonjësit federalë. Një goditje që vjen pas vendimeve të marra tashmë nga disa qeveri vendore dhe që shënon një pikë kthese për të ardhmen e aplikacionit në Shtetet e Bashkuara. Arsyet janë “për çështje sigurie”, që lidhen me pronësinë e mediave sociale.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/23/be-u-kerkon-punonjesve-te-cinstalojne-aplikacionin-tiktok/