Basti i Musk për Bitcoin i kushton shtrenjtë Teslës: humb 140 milionë dollarë

Basti i guximshëm i Elon Musk për të blerë Bitcoin për Teslën po rezulton të jetë një gjakderdhje. Sipas raporteve të reja të publikuara nga SEC, kompania thuhet se ka konfirmuar se ka humbur 140 milionë dollarë në Bitcoin në vitin 2022, pothuajse 10%.

“Faji” qëndron padyshim tek trendi i tregut të kriptomonedhave, i cili regjistroi një rënie të ndjeshme vitin e kaluar: vetëm mendoni se Bitcoin në ditën kur Tesla zbuloi investimin tregtohej me 45 mijë dollarë, ndërsa dje 1 shkurt 2023 (dy vjet më vonë ) arriti një çmim prej 23,148 dollarë. Në përgjithësi, Tesla humbi 204 milionë dollarë nga Bitcoin.

“Në vitin e mbyllur më 31 dhjetor 2022, ne regjistruam 204 milionë dollarë humbje në lidhje me rënien e vlerës kontabël të Bitcoin tonë dhe 64 milionë dollarë fitime në disa nga konvertimet tona fiat Bitcoin”, tha Tesla në një deklaratë.

Nderkohe. edhe sot Elon Musk bëri të flitet për veten dhe e vendosi llogarinë e tij në Twitter, për një eksperiment të çuditshëm që përfundoi me zbulimin se çfarë sipas CEO-t të rrjetit social është një problem që do të korrigjohet gjatë ditëve në vijim. dhe lidhur me shtrirjen e postimeve në llogaritë private.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/02/basti-i-musk-per-bitcoin-i-kushton-shtrenjte-tesles-humb-140-milione-dollare/