Baidu heq dorë nga lançimi i bot rivalit të ChatGPT

Në një surprizë të minutës së fundit, gjigandi kinez i teknologjisë Baidu Inc. (NASDAQ:BIDU) ka anuluar prezantimin publik të shumëpritur të produktit të tij rival ChatGPT, Ernie Bot.

Cfare ndodhi
Baidu, gjiganti kinez i motorëve të kërkimit, ka anuluar fillimin e njoftimit më parë të transmetimit të drejtpërdrejtë publik për Ernie Bot, inteligjencën artificiale që pritet të konkurrojë me ChatGPT, raportoi Reuters.

Transmetimi në internet, i planifikuar për të hënën pasdite, u shndërrua në një takim privat me dyer të mbyllura me grupin fillestar të kompanive që testuan produktin.

Baidu tha se ndryshimi i formatit kishte për qëllim të plotësonte kërkesën e madhe nga 120,000 kompani që kishin aplikuar për të testuar Ernie Bot, duke shtuar se shumë të tjerë mund të marrin pjesë në këtë takim fillestar privat në të ardhmen, vuri në dukje raporti.

Pse është e rëndësishme
CEO i Baidu Robin Li prezantoi Ernie Bot më 16 mars. Shërbimi i kompanisë me AI është i ngjashëm me ChatGPT të OpenAI.

Baidu, i njohur gjithashtu si ajo që quhet Google e Kinës, nuk është e vetmja kompani që kërkon të prezantojë një teknologji që mund të krahasohet me chatbot-in e bazuar në AI të OpenAI.

Dhe ndërsa Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT) ka lançuar një version të ri të motorit të saj të kërkimit, Bing, duke përfshirë veçoritë e ChatGPT, Google ka prezantuar Bard, një model gjuhësor bisedor.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/27/baidu-heq-dore-nga-lancimi-i-bot-rivalit-te-chatgpt/