Automattic lançon asistentin e AI në WordPress

Një javë pas zgjidhjes së një dobësie të WordPress në lidhje me shtojcën Gravity Forms, e cila gjithashtu ka mbi një milion instalime, kompania përgjegjëse për menaxhimin dhe zhvillimin e CMS me burim të hapur prezanton një risi jashtëzakonisht interesante. Automattic (ky është emri i kompanisë që qëndron pas WordPress) ka lançuar një asistent të AI të përfshirë në shërbimin Jetpack: le të shohim se për çfarë shërben dhe si ta aksesojmë atë.

AI vjen në WordPress
Siç raportohet nga TechCrunch, asistenti i AI i prezantuar dje, e martë, 6 qershor 2023, integrohet lehtësisht me WordPress.com dhe të gjitha faqet e fuqizuara nga Jetpack për të ndihmuar krijuesit të shkruajnë postime ose të menaxhojnë faqet e internetit, thjesht duke shtuar bllokun “Assistant AI”. dhe duke shtypur një kërkesë për t’u ushqyer me inteligjencën artificiale.

Kjo e fundit, pra, do të fillojë të gjenerojë paragrafë të tërë teksti, të krijojë lista dhe tabela të strukturuara brenda një postimi dhe shumë më tepër. Sikur të mos mjaftonte kjo, Jetpack AI Assistant mund të ndryshojë gjithashtu tonin e një postimi për ta bërë atë më të rastësishëm, argëtues, empatik ose ndoshta ta kthejë në përmbajtje më profesionale.

Sipas Automattic, asistenti i AI mbështet 12 gjuhë dhe ju lejon të përktheni automatikisht nga njëra në tjetrën me vetëm disa klikime. Së fundi, kujdeset edhe për korrigjimin drejtshkrimor dhe gramatikor të teksteve, duke zëvendësuar mjetet dhe shtojcat e tjera të palëve të treta.

Blloku i ri i integruar në Jetpack do t’i lejojë përdoruesit të plotësojnë 20 kërkesa si provë falas dhe më pas të paguajnë 10 dollarë në muaj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/07/automattic-lancon-asistentin-e-ai-ne-wordpress/