Apple Watch ndihmon notarët në rast mbytjeje me një veçori të re

Apple Watch tani njihet për shpëtimin e përdoruesve në shumë raste, deri në atë pikë sa të përkufizohet si një pajisje që shpëton jetën. Risia e patentuar nga Apple mund ta bëjë orën inteligjente edhe më të dobishme në raste rreziku, këtë herë duke ofruar ndihmë për notarët. Funksioni i patentuar nga Apple synon, në fakt, të parandalojë rastet e vdekjes nga mbytja duke ofruar mbështetje për notarët në vështirësi në kohën e duhur.

Apple Watch do të ndihmojë në parandalimin e vdekjeve nga mbytja!

Çdo vit ka më shumë se 3500 raste të vdekjes nga mbytja në Shtetet e Bashkuara dhe shumica e subjekteve janë fëmijë. Prandaj, të kesh një pajisje që mund të ofrojë ndihmë shpejt në rast mbytjeje, mund të jetë vërtet e dobishme. Në këtë drejtim, Apple patenton një funksion të aftë për të nisur automatikisht një thirrje shpëtimi pasi të njohë rrezikun.

Kështu, Apple Watch mund të përdorë Machine Learning për të siguruar që pajisja të jetë në gjendje të shfrytëzojë matjen e parametrave jetikë dhe të kuptojë nëse përdoruesi është duke notuar në mënyrë që të jetë në gjendje të dërgojë një njoftim dhe të parandalojë situata të mundshme rreziku, duke paralajmëruar për shembull. shpëtimtarët ose anëtarët e familjes kur një person i papërvojë arrin në një zonë të thellë që mund të rezultojë e rrezikshme. Sinjalizimi i menjëhershëm do të provonte të ishte edhe më efikas se alarmet tipike ose sistemet e mbikëqyrjes video të përdorura për shembull në pishina publike ose private.

Nuk është ende e mundur të thuhet nëse ajo që Apple mendoi dhe përshkroi në dokument do të prezantohet në të vërtetë në pajisjet e veshura, por ideja me siguri mund të mirëpritet nga përdoruesit, të cilët do të kishin në këtë mënyrë mbështetje shtesë në dispozicion të tyre, të aftë për t’i mbrojtur ata në maksimum. situata të ndryshme.

Apple Watch i ka shpëtuar përdoruesit në disa raste duke kryer shumë shpejt një analizë të shenjave vitale, duke dërguar sinjale në rast të komplikimeve të mundshme dhe duke i nxitur përdoruesit të konsultohen me një mjek.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/03/apple-watch-ndihmon-notaret-ne-rast-mbytjeje-me-nje-vecori-te-re/