Apple teston Mac të rinj me procesorë M3

Gjëja tjetër e madhe për Apple është shpallja e serisë iPhone 15, ndoshta më 13 shtator. Kompania Cupertino ka planifikuar një tjetër ngjarje për në fillim të tetorit, gjatë së cilës duhet të zbulojë Mac-ët e rinj me çipin M3, duke përfshirë një Mac mini. Mark Gurman i Bloomberg dha disa detaje mbi testet në vazhdim.

Mac mini me çip M3
Gazetari i Bloomberg kishte listuar tashmë Mac me çipa M3 që Apple pritet të prezantojë në tetor, duke përfshirë iMac 24 inç, MacBook Air 13 inç dhe MacBook Pro 13 inç. Produkti i ri integron një çip M3 me CPU me 8 bërthama dhe GPU me 10 bërthama, të rrethuar nga 24 GB RAM. Sistemi operativ është macOS Sonoma 14.1. Sipas Gurman është Mac mini i ri.

Përveç çipit bazë, Apple ka filluar testimin e çipave M3 Pro dhe M3 Max që do të përdoren në MacBook Pro 14 dhe 16 inç, por pritet të dalin në treg në vitin 2024. Gurman spekulon se gjatë ngjarjes së tetorit ( jo domosdoshmërisht transmetim i drejtpërdrejtë) deri në pesë produkte mund të debutojnë: iMac 24 inç, MacBook Air 13 dhe 15 inç, MacBook Pro 13 inç dhe Mac mini.

Raporti i fundit tremujor i Apple tregoi një rënie në shitjet e iPhone. Megjithatë, kompania shpreson të ndryshojë trendin me lançimin e iPhone 15. Seria e re do të prezantojë disa përmirësime, duke përfshirë kornizat më të holla rreth ekranit, kornizat titani, procesorin më të shpejtë dhe portën USB Type-C. Megjithatë, ka të ngjarë një rritje çmimi për modelet Pro. Shitjet duhet të fillojnë në 22 shtator.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/07/apple-teston-mac-te-rinj-me-procesore-m3/