Apple: Siri do të ketë një gjuhë më natyrale

Siri është një asistent i shkëlqyer zanor dhe mund të bëjë shumë, por nuk është e pazakontë që për t’u kuptuar dhe për të marrë rezultatin e dëshiruar, duhet të grini fjalët më shumë se ç’duhet. Apple është i vetëdijshëm për këtë dhe synon të bëjë ndryshime në asistentin e saj zanor, me një përditësim që do t’i japë asaj një gjuhë më të natyrshme.

Apple: Karakteristikat e reja të gjuhës natyrore për Siri
Skenari është qartë i dukshëm nga versionet beta të tvOS 16.4, macOS 13.3 dhe aplikacioni televiziv i pranishëm në këtë të fundit. Në fakt, nga ekzaminimi i kodeve mësojmë se Apple ka zhvilluar një kornizë të quajtur “Siri‌ Natural Language Generation” e cila duhet të lejojë Siri të flasë natyrshëm.

Apple aktualisht përdor kornizën në fjalë në Apple TV për të lejuar Siri të bëjë shaka, por po eksperimenton se si të përdorë gjenerimin e të folurit me veçori të tilla si kohëmatësit.

Nuk ka indikacione të veçanta që na lënë të imagjinojmë përmirësime të mëdha në mundësitë e ndërveprimit me Siri, në të njëjtën mënyrë si sillen Google, Microsoft, etj. me asistentët e tyre zanorë, por nuk mund të përjashtohet që në të ardhmen grupi Cupertino mund të integrojë risi specifike.

Ditët e fundit, në fakt, doli në pah se Apple ka filluar testimin e modeleve gjeneruese të inteligjencës artificiale që mund të përdoren për të përmirësuar apo zëvendësuar Siri, me një ndërveprim të ngjashëm me atë që lejon ChatGPT. Prandaj, korniza e re e identifikuar mund të lidhet disi me këtë skenar, por për momentin nuk ka ende asnjë provë në lidhje me këtë.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/17/apple-siri-do-te-kete-nje-gjuhe-me-natyrale/