Apple sfidon konkurrentët me versionin iOS 16.4

Shumë media festojnë përditësimin e iOS 16.4 sepse prezantoi një grup prej 21 emoji krejt të reja dhe përmirësoi disa defekte duke mbyllur gabimet e llojeve të ndryshme.

Sipas mendimit tonë, rëndësia e këtij përditësimi, të lëshuar në mbrëmjen e 27 marsit, qëndron në veçoritë e reja kryesore që ai paraqet, dëshmi të qarta se sa fort po punon Apple për të qëndruar konkurrues dhe si po e bën atë pa ndërprerje, kaq shumë. në mënyrë që ai të ketë përditësimin e radhës tashmë është lëshuar për zhvilluesit, në lirimin e të cilëve prerogativa e përdoruesve është ende shumë pak e njohur.

Pse të përditësoni në iOS 16.4
Përditësimi është padyshim i destinuar për pronarët e një iPhone 8 e më pas dhe, përveç korrigjimit të gabimeve, vë theksin te përdorshmëria, duke e bërë atë më praktik.

Risia e parë e madhe është izolimi i zërit që zbut zhurmën e ambientit gjatë telefonatave, duke ofruar kështu një pastrim zëri të zbatuar tashmë në FaceTime, WhatsApp dhe aplikacione të tjera që parashikojnë komunikimin zanor.

Një tjetër lajm i madh është SOS satelitor, i cili ju lejon të dërgoni kërkesa për shqetësim përmes satelitit ku nuk ka mbulim të mjaftueshëm të një rrjeti celular, një temë që ne e kemi eksploruar këtu.

Safari është pasuruar me njoftime push të cilat, duke ruajtur faqet e internetit si një aplikacion ueb në faqen kryesore të telefonit inteligjent, ju lejojnë të përditësoheni për lajmet e publikuara në faqen e zgjedhur. Kjo procedurë mund të plotësohet duke hapur çdo faqe interneti me Safari dhe më pas duke zgjedhur ikonën më poshtë e cila përfaqësohet nga një katror me një shigjetë lart dhe duke zgjedhur artikullin Shto në ekranin bazë, më pas duke klikuar mbi Shto. Njoftimet do të jenë gjithashtu të dukshme në Apple Watch të lidhur me telefonin.

Videot ndezëse tani janë të errësuar dhe kjo është një risi margjinale për shumë njerëz, por thelbësore për ata që janë të ndjeshëm ndaj patologjive neurologjike dhe nuk mund të tretin ndryshimin e papritur në intensitetin e dritës së kornizave të videos.

Emoji-t, të cilat i përmendim për plotësi, prezantojnë ikona të ndryshme, duke përfshirë sinjalin Wifi dhe disa kafshë si p.sh., moos dhe kandil deti. I lezetshëm, madje mund të jetë objekt i dobishëm dhe i shenjtë për adhuruesit e emoji-ve, por sigurisht më pak i rëndësishëm në kontekstin e veçorive të reja të prezantuara.

Si të instaloni përditësimin iOS 16.4
Nga menyja e cilësimeve të telefonit inteligjent, zgjidhni Të përgjithshme dhe më pas Përditësimi i softuerit. Shkarkimi është afërsisht 1.8 Gb, kështu që ia vlen të qëndroni nën mbulimin Wifi dhe, si gjithmonë, bateria e pajisjes duhet të jetë e ngarkuar të paktën 50%.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/29/apple-sfidon-konkurrentet-me-versionin-ios-16-4/