Apple: Projekti ‘iPhone i palosshëm’ në rrezik anulimi

Sipas asaj që është shfaqur javët e fundit, Apple ka vendosur të pezullojë testet për iPhone të palosshëm, për shkak të mos arritjes së standardeve sasiore. Kjo do të vononte nisjen e pajisjes dhe nuk përjashtohet anulimi zyrtar dhe përfundimtar i projektit, të paktën sipas thashethemeve të fundit në këtë drejtim.

Apple: iPhone i palosshëm shtyhet për në vitin 2027 dhe në rrezik anulimi
Drejtuesit e Apple thuhet se kanë shtyrë orarin e lansimit të iPhone të palosshëm nga tremujori i katërt i 2026 në tremujorin e parë të 2027 pas problemeve me blerjen e komponentëve të ndryshëm, duke përfshirë ekranet e palosshme që plotësojnë standardet e larta të tij.

Disa burime konfirmojnë se gjigandi i Cupertino është ende në fazat e hershme të zhvillimit të dy telefonave inteligjentë të palosshëm. Dy prototipa që palosen në gjerësi si një gocë e moluskut do të jenë të disponueshme, njëri prej tyre me një ekran të jashtëm 6 inç dhe një ekran kryesor 8 inç.

Pavarësisht kësaj, analistët nuk e përjashtojnë hipotezën se kompania Cupertino mund të braktisë projektin sepse kompania ka frikë se teknologjia ekzistuese e palosjes nuk është mjaft e pjekur për ta lejuar atë të kuptojë atë që inxhinierët dhe projektuesit e Apple kanë në mendje.

Në fakt, duket se Apple dëshiron të heqë qafe rrudhën që formohet në qendër të ekranit të palosshëm për shkak të mbylljeve të përsëritura dhe është ende duke zhvilluar një projekt për një menteshë që lejon ekranin të mbetet plotësisht i sheshtë. Kompania gjithashtu do të ishte përpjekur të mbushte panelet me materiale polimerike si silikoni ose akrilat për të reduktuar problemet e reflektimit të dritës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/30/apple-projekti-iphone-i-palosshem-ne-rrezik-anulimi/