Apple pranon se tregu i smartfonëve është në rënie të madhe

Ndërsa përgatitet të lançojë Mac-të me fuqi M3, duke përfshirë gjeneratën e ardhshme MacBook Air, Pro dhe Mac Mini, Apple tregoi kartat e saj për tremujorin e tretë 2023 në thirrjen e saj tradicionale të investitorëve për fitimet e tremujorit të fundit.

Sipas të dhënave të Apple, divizioni i telefonisë gjeneroi pak më pak se 40 miliardë dollarë, 39.67 miliardë për të qenë të saktë, një shifër e rëndësishme, por ende në rënie 2% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar. Kjo, për fat të keq, paraqet një tendencë negative jo vetëm për Apple me iPhone-t e saj, por për të gjithë tregun. Gjatë telefonatës, vetë Apple shpjegoi se “tregu i smartfonëve ka qenë në rënie për dy tremujorët e fundit në SHBA”.

Për një kompani si ajo e Cupertino-s, ky është një fenomen që mund të shkaktojë shqetësim pasi iPhone-ët janë divizioni që gjeneron më shumë fitime dhe rrjedhimisht shtylla kurrizore e tregut të saj; ndryshimi i fokusit ose shtyrja më shumë në segmente të tjera mund të mos jetë një mënyrë e lehtë për t’u bërë.

Gurmani i zakonshëm shprehu gjithashtu mendimin e tij për këtë çështje, sipas të cilit sfida e vërtetë do të përfaqësohet nga familja e radhës iPhone 15, e cila mund të jetë propozimi më i mirë në aspektin e inovacionit për të paktën tre breza tani. Sipas specialistit të Bloomberg, zakonisht “funksionet e reja praktikisht shesin vetveten”, ndërsa për parashikimet e tjera priten shitje zhgënjyese për iPhone 15: si zakonisht, do të shohim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/07/apple-pranon-se-tregu-i-smartfoneve-eshte-ne-renie-te-madhe/