Apple, përditësimi i ri përmirëson sigurinë e iPhone

Vetëm pak javë pas lançimit të iOS 17.4, përditësimit të sistemit operativ iPhone, Apple po vë në dispozicion një përditësim të ri.

Jo shumë ndryshime për sa i përket funksionalitetit dhe aplikacioneve, por, siç thuhet në një shënim, siguria e përdoruesit është përmirësuar, gjithashtu me korrigjimin e disa defekteve të sistemit.

Së bashku me iOS, Apple publikon edhe iPadOs 17.4.1 dhe mbi të gjitha visionOs 1.1.1, një përditësim i vogël i softuerit të kufjeve Vision Pro. Gjithashtu në këtë rast, siguria e sistemit përmirësohet. Më 5 mars të kaluar, Apple përmbushi kërkesat e Bashkimit Evropian duke përditësuar iPhone në iOS 17.4.

Në veçanti, telefonat celularë të markës Apple në Evropë mund të shkarkojnë aplikacione të mbështetura edhe nga dyqanet dixhitale, alternativë ndaj atij zyrtar të kompanisë, i njohur më mirë si App Store.

Një ndryshim që është pasojë e Aktit të Tregjeve Dixhitale në fuqi në tregun e BE-së. Pronarët e iPhone mund të zgjedhin gjithashtu shfletues ueb alternativ me të cilët do të hapin lidhjet e aplikacioneve dhe në dokumente (më parë ishte vendosur vetëm Apple Safari). Jo më pak të rëndësishme janë risitë që lidhen me aksesueshmërinë, duke përfshirë transkriptimin automatik të podkasteve.

Nga iOS 17.4 në fakt është e mundur të merrni një tekst të drejtpërdrejtë të audios së një podcast, me mundësinë për të kërkuar fraza të veçanta për të arritur shpejt në pjesën që ju intereson më shumë.

The post Apple, përditësimi i ri përmirëson sigurinë e iPhone appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/22/apple-perditesimi-i-ri-permireson-sigurine-e-iphone/