Apple: Për syzet AR do të duhet të presim katër vjet

Përveç shikuesit AR/VR, planet e Apple përfshijnë edhe një palë syze të realitetit të shtuar. Kjo tashmë është përfolur në të kaluarën, por mesa duket përderisa për pajisjen e parë do të mjaftojë të presësh edhe disa ditë, pasi prezantimi është planifikuar në WWDC qershorin e ardhshëm, për të dytin do të duhet të pritet të paktën. katër vite të tjera.

Apple: Syzet AR do të vijnë pas katër vjetësh
Kjo u raportua nga Mark Gurman i Bloomberg, me një raport që përshkruan disa nga sfidat që Apple duhej të përballej në zhvillimin e shikuesit AR / VR.

Në raport, pra, gazetari shpjegon se syzet AR janë prekur nga mjaft probleme dhe se Tim Cook, CEO i Apple dhe Jonny Ive, ish-kreu i dizajnit të “mollës së kafshuar”, fillimisht donin të bënin një dritë. dhe konsum të ulët, me të njëjtin kapacitet llogaritës të një iPhone.

Projekti ishte mjaft ambicioz, por doli të ishte kompleks për t’u menaxhuar dhe për këtë arsye aktualisht do të ishte i pamundur për t’u zbatuar, të paktën sipas dëshmive të mbledhura nga Bloomberg.

Më saktësisht, për të respektuar idenë origjinale të projektit do të ishte e nevojshme të arrinim kapacitetin përpunues të një iPhone me një të dhjetën e konsumit të energjisë për të shmangur problemet e mbinxehjes, që kërkonin kompromise të ndryshme.

Mike Rockwell, një ish-ekzekutiv i Dolby i punësuar nga Apple për të udhëhequr zhvillimin e pajisjeve eksperimentale të veshshme AR/VR, ka vazhduar të punojë në kufjet për të hedhur bazat për syzet e ardhshme dhe aktualisht vetëm burime të kufizuara i dedikohen pajisjes.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/19/apple-per-syzet-ar-do-te-duhet-te-presim-kater-vjet/