Apple mund t’i detyrojë përdoruesit të blejnë kabllot USB-C të iPhone 15

Prezantimi i standardit USB-C në iPhone 15 të ardhshëm duket gjithnjë e më shumë i mundshëm, por megjithëse është një hyrje e standardizuar që do të tërheqë portin Lightning, përdoruesit mund të jenë ende të detyruar të blejnë kabllo origjinale të Apple.

Një raport i ri nga Weibo pretendon se Apple ka zhvilluar një çip të pajtueshëm me Lightning, i cili do të përdoret së bashku me hyrjen USB-C në iPhone 15. Kjo nënkupton që firmware-i i iPhone do të jetë në gjendje të kufizojë mënyrën se si porta USB-C do të ndërveproni me kabllon e lidhur, ndërkohë që lejon kompaninë amerikane të ruajë ekosistemin MFI edhe nëse hyrja USB-C është universale.

Prandaj, nëse thashethemet rezultojnë të jenë të sakta dhe të vërteta, përdoruesit për të hyrë në disa funksione të hyrjes USB-C mund ta gjejnë veten të detyruar të blejnë kabllo origjinale të Apple ose ato me certifikim MFI. Kjo mund të ndikojë në shpejtësinë e transferimit të të dhënave, por edhe karikimin e shpejtë, i cili mund të ofrohet vetëm me kabllo dhe pajisje periferike të certifikuara.

Padyshim që ju ftojmë të merrni me pak kripë lajmet e këtij lloji pasi kanë mbetur edhe disa muaj për prezantimin zyrtar të iPhone 15 të ri.

Sipas thashethemeve të fundit, iPhone 15 Pro Max mund të shfaqë një ekran ultra të ndritshëm, i aftë për të arritur 2500 nits shkëlqim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/10/apple-mund-ti-detyroje-perdoruesit-te-blejne-kabllot-usb-c-te-iphone-15/