Apple lëshon macOS Ventura 13.2.1 dhe iOS 16.3.1

Apple ka lëshuar përditësime për të gjitha sistemet e saj operative. Me iOS 16.3.1, funksionaliteti i zbulimit të përplasjeve është përmirësuar përsëri. Megjithatë, disa përdorues kanë vënë re se pas instalimit nuk është më e mundur të hyni në aplikacionin Google Photos. Kompania Cupertino ka zgjidhur gjithashtu dy dobësi, të pranishme gjithashtu në versionet para iPadOS 16.3.1 dhe macOS Ventura 13.2.1.

Çfarë ka të re në iOS 16.3.1 dhe macOS Ventura 13.2.1
Janë tre risitë kryesore të përfshira në iOS 16.3.1. Dy të parat rregullojnë defektet që penguan shfaqjen e duhur të cilësimeve të iCloud dhe nisjen e aplikacionit Find My (Where My) me Siri. Risia e tretë është më e rëndësishme, përkatësisht optimizimet për funksionalitetin e zbulimit të përplasjeve të iPhone 14.

Zbulimi i përplasjes, i disponueshëm gjithashtu në Apple Watch, përdor sensorët e pajisjeve për të zbuluar “aksidentet e rënda të trafikut”. Telefoni inteligjent më pas bip dhe shfaq një alarm. Nëse përdoruesi nuk përgjigjet, bëhet një telefonatë urgjence. Megjithatë, veçoria është shumë e ndjeshme, kështu që shpesh ndodhin rezultate false gjatë disa aktiviteteve, duke përfshirë skijimin, snowboarding dhe slitë. Megjithatë, nuk dihet se çfarë optimizimesh janë bërë nga Apple.

iOS 16.3.1, iPadOS 16.3.1 dhe macOS Ventura 13.2.1 rregulluan cenueshmërinë, të caktuar CVE-2023-23514, e cila mund të shfrytëzohej për të ekzekutuar kode arbitrare me privilegje kernel. Dobësia CVE-2023-23529 është në vend të kësaj dite zero (prandaj e shfrytëzuar tashmë) dhe ka të bëjë me WebKit, motorin e interpretimit të Safari. Në këtë rast, ekzekutimi i kodit arbitrar ndodh përmes një faqe interneti të infektuar.

Disa përdorues kanë raportuar se pas instalimit të iOS 16.3.1, aplikacioni Google Photos nuk mund të hapet më. Shkaku i problemit nuk është i qartë, por kompania Mountain View ka njoftuar se do të dalë versioni i ri 6.23.1.

Përditësimi: Google ka lëshuar versionin e ri të aplikacionit Photos që rregullon defektin.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/02/14/apple-leshon-macos-ventura-13-2-1-dhe-ios-16-3-1/