Apple lëshon iOS 16.3: mbërrijnë gjithashtu përditësimet për macOS, iPadOS, tvOS dhe watchOS

Dita e shumepritur më në fund ka ardhur: pas pamjeve paraprake të lajmeve që vijnë me iOS 16.3, i njëjti përditësim është i disponueshëm për iPhone të pajtueshëm. Në të njëjtën kohë, vijnë përditësimet për macOS, iPadOS, tvOS dhe watchOS, duke mbuluar kështu të gjithë portofolin e pajisjeve të markës Apple.

Le të kalojmë drejtpërdrejt te pika, duke filluar nga iOS 16.3 dhe iPadOS 16.3, përditësimet e të cilave identifikohen me ndërtimet 20D47. Lëshimi i tyre si një përditësim OTA (Over The Air) po bëhet edhe në Itali në këto orë, por si i aksesoni ato? Thjesht, thjesht shkoni te Settings> General dhe më pas te Përditësimi i Softuerit.

Inovacionet që ata prezantuan në iPhone dhe iPad janë relativisht të pakta. Bie në sy mbështetja për çelësat e certifikuar të sigurisë fizike: “Çelësat e sigurisë së Apple ID lejojnë përdoruesit të forcojnë sigurinë e llogarisë së tyre duke kërkuar një çelës sigurie fizike si pjesë e procesit të identifikimit të vërtetimit me dy faktorë. në pajisjet e reja”, thuhet në regjistrin e ndryshimit. Kësaj i shtohen mbështetja për gjeneratën e dytë HomePod dhe lëshimi i Wallpaper-it të ri Unity për të festuar Muajin e Historisë së Zezë.

MacOS Ventura 13.2 arrin në Mac rreth tre muaj pas versionit të parë zyrtar. Gjithashtu në këtë rast ditari i ndryshimeve përfshin kryesisht korrigjime të gabimeve, së bashku me mbështetjen për çelësat e Apple ID: përditësimi mund të shkarkohet përmes menysë “Përditësimi i softuerit”. Në të njëjtën kohë, tvOS 16.3 vjen në Apple TV 4K dhe është i kufizuar në gabime të brendshme dhe përmirësime të performancës së sistemit. Më në fund, watchOS 9.3 vjen në Apple Watch gjithmonë me rregullime të vogla të gabimeve.

Për të vazhduar me përditësimet, rekomandohet të keni orë inteligjente, telefona inteligjentë dhe tabletë me të paktën 50% jetëgjatësi baterie dhe të përdorni Wi-Fi për shkarkim.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/23/apple-leshon-ios-16-3-mberrijne-gjithashtu-perditesimet-per-macos-ipados-tvos-dhe-watchos/