Apple kundër Spotify për gjobën e BE-së: ‘kërkon avantazh të padrejtë’

Pak minuta më parë, në këto faqe folëm për gjobën e madhe të Bashkimit Evropian të vendosur ndaj Apple, e cila pason ankesën e paraqitur nga Spotify në vitin 2019. Gjigandi Kupertinos ka konfirmuar së fundmi se do të apelojë vendimin dhe është sulmuar pikërisht kundër konkurrent.

Apple, në veçanti, ka mohuar me vendosmëri se ka kufizuar konkurrencën ndaj shërbimeve të tjera të transmetimit të muzikës në App Store dhe pretendon se Spotify do të kishte përfituar ndjeshëm nga dyqani i saj.

Kompania Cupertino pretendon se Spotify nuk paguan asgjë për të përdorur App Store, pavarësisht rritjes masive të platformës e cila, falë edhe dyqanit të saj, ka arritur një pjesë tregu në Bashkimin Evropian prej 56% në transmetimin e muzikës, dyfish në krahasim me konkurrenti kryesor i saj.

Por kjo nuk është e gjitha, sepse Apple gjithashtu akuzon Spotify se po përpiqet të rishkruajë rregullat ekzistuese të App Store për të përfituar në mënyrë të padrejtë prej tyre.

Lidhur me vendimin, i cili përkufizohet si “mashtrues”, Apple shpjegon se “ai ka qenë në Evropë për më shumë se 40 vjet dhe sot ne mbështesim më shumë se 2.5 milionë vende pune në të gjithë kontinentin. Ne kemi ndihmuar tregjet të lulëzojnë duke nxitur konkurrencën dhe inovacionin gjatë gjithë kohës, dhe App Store është një pjesë e rëndësishme e kësaj historie. Pra, ndërsa ne respektojmë Komisionin Evropian, faktet thjesht nuk e mbështesin këtë vendim. Dhe si rezultat, Apple do të apelojë.”

Edhe disa javë më parë, Apple kishte sulmuar ashpër Spotify pas kritikave të kompanisë së fundit për sistemin e ri të ngarkimit anësor i cili do të debutojë në orët e ardhshme me iOS 17.4.

The post Apple kundër Spotify për gjobën e BE-së: ‘kërkon avantazh të padrejtë’ appeared first on 01News.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/04/apple-kunder-spotify-per-gjoben-e-be-se-kerkon-avantazh-te-padrejte/