Apple heq një aplikacion nga App Store, ja cilin

Apple, kompania e madhe nga Big Apple, e themeluar nga Steve Jobs, ka vendosur të rihapë një hapje për të lejuar emuluesit e lojërave retro të rifitojnë një terren në App Store. Ky vendim i Apple duket se nuk ka lidhje me DMA, rregulloren evropiane që garanton tregjet dixhitale që janë të drejta dhe të hapura për ligjvënësit. Ky vendim u drejtohet zhvilluesve në mbarë botën.

Apple heq një aplikacion emulator të lojës Game Boy nga App Store i saj
Menjëherë pas këtyre ndryshimeve, aplikacioni iGBA mbërriti në Apple store, ky i fundit ka funksionin e emulimit. Ai gjithashtu ka aftësinë për të lejuar përdoruesin, megjithëse në mënyrë të paligjshme, të luajë çdo ROM për Game Boy të Nintendo, Game Boy Color dhe Game Boy Advance. Kjo listë e përdoruesve mund të gjendet në ueb dhe mund të niset përmes aplikacionit Apple Files në iPhone. Megjithatë, nuk ka kufizime të veçanta për përdoruesit, për sa kohë që nuk ka miratim nga Apple për iGBA në App Store. Platforma iGBA duket se ka marrë ngjashmëri nga platforma GBA4iOS, një emulator me burim të hapur i krijuar dhe zhvilluar nga Riley Testut, por ky i fundit është i mbushur me reklama të afta për të gjurmuar përdoruesit.

Për më tepër, GBA4iOS është modeli i zhvilluar pas aplikacionit Delta, emulatori i lojërave Nintendo i zhvilluar gjithashtu nga Testut, i cili sot mund të shkarkohet përmes jailbreak në iPhone dhe së shpejti mund të jetë i disponueshëm në BE, përmes dyqanit alternativ AltStore. Në vetëm pak orë, iGBA është kthyer në një nga aplikacionet më të instaluara, siç pritej, por është hequr nga dyqani i Big Apple në një kohë shumë të shkurtër. Ai u hoq pasi u akuzua për shkelje të të drejtave të autorit dhe shkelje të udhëzimeve të shqyrtimit të aplikacioneve të padëshiruara. Megjithatë, iGBA mund të përdoret ende nga të gjithë përdoruesit e tjerë që e kanë instaluar më parë platformën përpara heqjes së saj.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/04/18/apple-heq-nje-aplikacion-nga-app-store-ja-cilin/