Apple: Gjithnjë e më shumë përdorues të Android po kalojnë në iPhone

Një numër në rritje përdoruesish vendosin t’i thonë lamtumirë një smartphone Android në favor të iPhone të Apple, megjithëse tregu i smartfonëve po shkon keq dhe megjithëse sasia dhe shumëllojshmëria e pajisjeve të bazuara në sistemin operativ celular Google është më e madhe. Kështu raportojnë të dhënat e fundit të publikuara përmes raportit të ri që u publikua së fundmi nga Consumer Intelligence Research Partners (CIRP).

Apple: Rritet kalimi nga Android në iPhone
Duke hyrë në më shumë detaje, sipas raportit, numri i përdoruesve që zëvendësuan telefonat inteligjentë të vjetër Android me një iPhone u rrit me 15% gjatë vitit të kaluar. Shifra është veçanërisht domethënëse, pasi është shkalla më e madhe e ndërrimit në pesë vitet e fundit.

Më konkretisht, 15% përfaqëson një rritje prej 4% krahasuar me vitin e kaluar dhe një rritje prej 5% gjatë viteve 2020-2021. Më parë, një numër veçanërisht i lartë i kalimeve nga Android në iPhone datojnë në vitin 2016, kur u regjistrua 21%.

Mbajtja midis pronarëve të iPhone, megjithatë, vazhdon të mbetet mjaft e lartë. 83% e përdoruesve vendosin të mbajnë iPhone-in e tyre, gjë që tregon një shkallë mjaft të lartë kënaqësie.

Raporti tregon gjithashtu se 1% e përdoruesve të rinj të iPhone vijnë nga telefonat celularë bazë, ndërsa 1% tjetër përbëhet nga ata që blenë një smartphone për herë të parë.

Lidhur me arsyet që i shtyjnë përdoruesit e Android të kalojnë në iPhone, nuk jepen detaje, por ky aspekt ndoshta do të hulumtohet në të ardhmen.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/18/apple-gjithnje-e-me-shume-perdorues-te-android-po-kalojne-ne-iphone/