Apple gati për hapin e madh drejt Inteligjencës Artificiale! Çfarë do të ndryshojë në të ardhmen?

Në Konferencën e ardhshme Botërore të Zhvilluesve (WWDC) në qershor 2024, Apple është vendosur të zbulojë një seri mjetesh të bazuara në inteligjencën artificiale gjeneruese. Të paktën kështu raportoi Mark Gurman i Bloomberg në buletinin e tij.

Apple dhe Inteligjenca Artificiale Gjenerative
Në buletinin e fundit “Power On”, Gurman konfirmoi dhe zgjeroi komentet e mëparshme në lidhje me planet e Apple për të shpallur mjete të reja gjeneruese të fuqizuara nga AI në WWDC, si pjesë e iOS 18, duke përfshirë një version të rishikuar të Siri.

Kompania thuhet se ka testuar modelin e saj të madh të gjuhës “Ajax” që nga fillimi i vitit 2023 dhe po shqyrton përdorimin e tij për të shtuar veçori të plotësimit automatik dhe të përmbledhjes automatike në aplikacionet e saj kryesore, si dhe paketën e saj të produktivitetit, duke përfshirë Pages dhe Keynotes. Një version i ri i Xcode mund të përfshijë AI për plotësimin e kodit. Apple thuhet gjithashtu se po eksploron integrimin e AI në Apple Music për të automatizuar krijimin e listës së luajtjes, si dhe përdorimin e teknologjisë për të rregulluar problemet me AppleCare.

Gurman beson se “tërësia e vizionit gjenerues të AI të Apple do të marrë të paktën deri në vitin 2025 për t’u zbatuar plotësisht”, duke sugjeruar që jo të gjitha tiparet e planifikuara do të arrijnë këtë vit dhe se konkurrentët si Samsung do të bëjnë çmos për të theksuar “mangësitë” situatën aktuale të Apple. në sektorin e AI në muajt e ardhshëm. Lëvizja e Apple në AI gjeneruese përfaqëson një evolucion të rëndësishëm të strategjisë së saj, me potencialin për të transformuar përvojat e përdoruesve në një gamë të gjerë pajisjesh dhe shërbimesh. Përdorimi i një modeli të madh gjuhësor si “Ajax” sugjeron një qasje ambicioze për të krijuar përvoja më intuitive dhe parashikuese të përdoruesit.

Plotësimi automatik dhe përmbledhja automatike mund të revolucionarizojë produktivitetin e përdoruesve në aplikacionet kryesore të Apple duke ofruar sugjerime inteligjente ndërsa shkruani dhe duke i bërë dokumentet komplekse më të lehtë për t’u kuptuar. Integrimi i AI në Xcode premton të thjeshtojë kodin e shkrimit, duke e bërë përvojën e zhvillimit më efikase dhe të arritshme. Perspektiva e inteligjencës artificiale të integruar në Apple Music rrit pritshmërinë për lista dëgjimi të personalizuara dhe të kuruara automatikisht, duke ofruar një përvojë muzikore të përshtatur për çdo përdorues. Në të njëjtën kohë, përdorimi i AI për të zgjidhur problemet me AppleCare mund të përmirësojë ndjeshëm zgjidhjen e çështjeve teknike, duke përshpejtuar mbështetjen e klientit.

Njoftimi i Apple në WWDC 2024 do të përfaqësojë një hap të rëndësishëm drejt integrimit në shkallë të gjerë të AI gjeneruese në produktet dhe shërbimet e saj. Ndërsa kompania përgatitet të ripërcaktojë përvojën e përdoruesit përmes inovacionit teknologjik, fokusi do të jetë në aftësinë e saj për të realizuar me sukses vizionin e saj gjatë disa viteve të ardhshme.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/01/08/apple-gati-per-hapin-e-madh-drejt-inteligjences-artificiale-cfare-do-te-ndryshoje-ne-te-ardhmen/