Apple do të lançojë iPad-ët e rinj në maj: ja vlen t’i blejmë?

Ndërsa thashethemet për ardhjen e një iPhone të palosshëm po bëhen gjithnjë e më të pandërprera, thashethemet për ardhjen e iPad-ëve të rinj po bëhen gjithnjë e më të pandërprera. Sipas disave, modelet e reja duhej të vinin në dyqane më 20 mars 2024, por kjo nuk u realizua. Thashethemet e fundit, megjithatë, flasin për një nisje që mund të ndodhë në maj.

Mospërfillja u lançua, si gjithmonë, nga Mark Gurman i mirëinformuar i Bloomberg, i cili deklaroi se Apple do të prezantojë modelet e reja iPad Pro dhe iPad Air në fillim të majit, më vonë se orari i mëparshëm që synonte për në prill. Prandaj një tjetër shtyrje për tabletët e rinj të shumëpritur, të cilat duhet t’i paraprijnë fillimit të WWDC 2024 në qershor me disa javë.

Tani dihet se Apple është duke punuar në përmirësimet si për iPad Pro ashtu edhe për iPad Air. Në Pro do të ketë hapësirë ​​për panelet OLED dhe çipat e rinj M3, ndërsa iPad Air do të jetë i disponueshëm në madhësi 10.9 inç dhe 12.9 inç.

Gurman shpjegon se partnerët e Apple po rrisin prodhimin e tabletave, ndërsa inxhinierët po përpunojnë softuerin. Vonesa do të lidhej me faktin se modelet iPad Pro me ekran OLED kërkojnë “teknika të reja dhe komplekse prodhimi”, të cilat kanë bërë që koha të rritet.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/03/29/apple-do-te-lancoje-ipad-et-e-rinj-ne-maj-ja-vlen-ti-blejme/