Apple: display MicroLED në të gjitha pajisjet

Apple do të miratojë ekranet MicroLED në të gjitha pajisjet e saj. Pra, pas prezantimit në Apple Watch duke filluar nga viti 2025, kjo do të mbërrijë edhe në iPhone, iPad dhe Mac. Për këtë është i bindur Mark Gurman i Bloomberg, siç thuhet në buletinin e fundit “Power On”.

Apple: MicroLED në Apple Watch, iPhone, iPad dhe Mac
Në vijim më konkretisht, gazetari beson se Apple ka gjashtë vite që punon për zhvillimin e teknologjisë MicroLED që synon ta krijojë vetë. Kompania dyshohet se filloi projektin e saj, të koduar T159, rreth vitit 2017.

Ekrani i “mollës së kafshuar” do të synonte të ofrojë ndriçim më të mirë, riprodhim ngjyrash dhe kënde shikimi, duke shfaqur imazhe sikur të ishin pikturuar dhe duke zëvendësuar pjesët e furnizuara aktualisht nga kompani të tilla si Samsung dhe LG.

Aktualisht, megjithatë, MicroLED është një teknologji mjaft e papjekur dhe e ndërlikuar dhe ka shumë të ngjarë që do të duhet ende një dekadë përpara se të zëvendësohen totalisht panelet që përdoren sot.

Në fakt, Mark Gurman beson se iPhone do të ofrohen me ekrane OLED për më shumë se gjashtë vjet dhe se në çdo rast, ekranet MicroLED të Apple do të vijnë të parët në iPad.

Këtu është, në formë të përkthyer, ajo që tha saktësisht Mark Gurman: Unë mendoj se plani i Apple është të sjellë ekrane microLED në çdo gjë, nga iPhone në iPad në Mac. Por teknologjia është ende në fillimet e saj dhe e komplikuar, dhe mund të kalojë një dekadë para jush. shikojeni në një Mac Mos harroni se sa kohë mund të zgjasin këto tranzicione: Apple prezantoi teknologjinë OLED në iPhone disa vite më parë dhe ajo ende nuk ka mbërritur në iPad.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/16/apple-display-microled-ne-te-gjitha-pajisjet/