Apple: blerja e Brighter AI për të përmirësuar Vision Pro

Sipas asaj që ka dalë gjatë orëve të fundit, Apple synon të blejë AI gjermane Brighter, një startup i themeluar në vitin 2017 dhe i specializuar në anonimizimin e të dhënave të fytyrës dhe targave.

Apple mund të blejë AI më të ndritshme
Blerja mund të rezultojë veçanërisht interesante sepse Brighter AI ofron teknologji të avancuar të AI për të anonimizuar të dhënat pa turbullim, të aftë për të ndryshuar imazhet në atë mënyrë që subjektet të mos jenë më të identifikueshme, duke ruajtur në të njëjtën kohë pamjen e tyre natyrale.

Për momentin, le të jetë e qartë, ky nuk është informacion zyrtar, por thashethemet e ndryshme tregojnë se lëvizja e blerjes në fjalë është e mundshme, në mënyrë që të mund të përmirësohen veçoritë e privatësisë në Apple Vision Pro. Për të dhënë një shembull konkret, Cupertino gjiganti mund të marrë në konsideratë teknologjinë Brighter AI për të zvogëluar rrezikun që shikuesi të kap informacione të identifikueshme në video ose foto të marra në publik.

Vini re se Apple Vision Pro përfshin një shenjë delikate vizuale në panelin e përparmë kur regjistroni media, por mund të mos jetë e mjaftueshme për t’u bërë të ditur të tjerëve se kufjet po regjistrojnë ose po bëjnë fotografi.

Për më tepër, përdorimi i kësaj teknologjie mund të përfitojë nga pajisjet e ardhshme që do ta bëjnë regjistrimin e fotografive dhe videove edhe më pak të dukshme.

Ju kujtojmë se gjigandi i Cupertino-s tashmë përdor teknologjinë për të turbulluar fytyrat dhe targat në imazhet e Apple Maps. Sipas politikës së shërbimit për mbledhjen e imazheve, kompania aplikon teknologjinë e turbullimit të imazhit përpara se të publikojë ndonjë foto për të mbrojtur privatësinë e njerëzve të kapur gjatë procesit të hartës.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/05/apple-blerja-e-brighter-ai-per-te-permiresuar-vision-pro/