Apple blen Mira për realitetin e përzier

Në orët pas shpalljes së Apple Vision Pro mësojmë se kompania e “mollës së kafshuar” ka bërë një blerje interesante nga pikëpamja e realitetit virtual. Apple ka blerë Mira, një kompani e specializuar në aplikacionet e realitetit të përzier.

Apple blen Mira
Është një kompani më e njohur për publikun për furnizimin e kufjeve në udhëtimet Mario Kart në Super Nintendo World në Universal Studios Japoni dhe Universal Studios Hollywood. Midis klientëve të Mira është edhe ushtria amerikane, e cila përdor produktet e kompanisë për trajnimin e pilotëve dhe syzet e saj janë promovuar për përdorim në kontekstet e prodhimit dhe minierave, por ka shumë pak gjasa që shumica e këtyre bizneseve të vazhdojnë nën krahun e Apple.

Redaksia e Verge raporton se Ben Taft, CEO i startup-it, postoi një foto në një llogari private në Instagram ku shfaqeshin punonjësit me distinktivë të Apple dhe një mbishkrim që lexon: “I ngazëllyer për fazën tjetër të Mira, në Apple. Udhëtim 7-vjeçar nga konviktet e kolegjit deri tek marrja e pushtetit.”

Sipas raportimeve, të paktën njëmbëdhjetë ish-punonjës të Mira janë aktualisht duke punuar për Apple.

Duhet mbajtur parasysh se në muajt e mëparshëm kolosi i Cupertino-s bleu kompani të tjera të vogla dhe të mëdha të lidhura disi me botën e realitetit virtual dhe të shtuar, me synimin tashmë më se evident për të qenë në gjendje të krijojë softuer dhe harduer për shikuesin. që më në fund pa dritën me rastin e WWDC 2023.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/06/07/apple-blen-mira-per-realitetin-e-perzier/