Apple: aksesorët e rinj USB-C dhe MagSafe po vijnë

Fakti që me lansimin e iPhone 15, i cili do të ndodhë gjatë eventit të nesërm, Apple më në fund do të prezantojë portën USB-C në telefonat e saj inteligjentë, tashmë është praktikisht i dhënë. Me rastin e kësaj gjëje, gjigandi i Cupertino do të kishte tashmë një seri të tërë aksesorësh të rinj ad hoc gati për smartfonët e tij të rinj.

Apple: pajisje të reja USB-C dhe MagSafe
Sipas asaj që u raportua së fundmi nga Mark Gurman i Bloomberg, në fakt, Apple do të implementojë USB-C në të gjithë aksesorët e saj gjatë muajve të ardhshëm. I gjithë procesi do të përfundojë deri në fund të vitit 2024 dhe do të fillojë me produktet për iPhone, më pas do të kalojë te aksesorët për iPad dhe Mac.

Me këtë në mendje, Apple duhet të lançojë AirPods Pro 3 me kasë karikimi USB-C në prezantimin e smartfonëve të rinj, të ndjekur nga AirPods 4 dhe AirPods Max 2 gjatë vitit të ardhshëm.

Tranzicioni do të ndodhë mjaft shpejt. Apple, në fakt, do të donte ta çonte përpara me të njëjtën shpejtësi si në vitin 2012, kur u prezantua lidhësi Lightning.

Megjithatë, duhet të kihet parasysh se këto nuk do të jenë aksesorë krejtësisht të rinj, pasi gjigandi i Cupertino do të kufizohet në rishikimet e marketingut të atyre aktualë, por në fakt me një port USB-C.

Një tjetër risi është ajo që ka të bëjë me MagSafe. Në fakt, duket se një Battery Pack i ri me mbështetje për teknologjinë e lartpërmendur është aktualisht në zhvillim e sipër, por ardhja e tij në treg nuk pritet së shpejti.

Aksesori duhet të karakterizohet nga prania e disa magneteve që do t’ju lejojnë të grumbulloni paketa të shumta baterish njëra mbi tjetrën për të ngarkuar një numër më të madh pajisjesh njëkohësisht.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/09/11/apple-aksesoret-e-rinj-usb-c-dhe-magsafe-po-vijne/