Apple: aksesorët e Mac-ëve të rinj kanë ende Lightning

Ata që ishin të sigurt se me prezantimin e Mac-ëve të rinj me M3 do të vazhdonte procesi i tranzicionit i ndërmarrë nga Apple nga Lightning në lidhjen USB-C, ndoshta do të jenë veçanërisht të zhgënjyer kur zbulojnë se gjërat nuk shkuan aspak ashtu.

Apple: nuk ka USB-C në aksesorët e rinj Mac
Në fakt, ata që vendosin të blejnë një nga Mac-ët e rinj me procesor të përditësuar, të cilët u zbuluan gjatë eventit “Scary Fast” të mbajtur pak orë më parë, do të gjejnë në paketën e shitjeve të njëjtat aksesorë që janë ofruar nga Apple për disa kohë tani dhe atë duke përfituar nga lidhja Lightning.

Prandaj, Magic Mouse dhe Magic Keyboard me dhe pa Touch ID dhe tastierë numerike vazhdojnë të ofrohen me portin Lightning dhe e njëjta gjë vlen edhe për Magic Trackpad i cili nuk është “rivizituar” dhe ende shitet në konfigurimin klasik.

Ju kujtojmë se Apple do të jetë e detyruar të përshtatet me rregulloren e BE-së për karikuesin e vetëm duke filluar nga viti i ardhshëm dhe produktet e lançuara në treg para vitit 2024 nuk kanë kufizime në lidhje me portën e karikimit.

Në çdo rast, arsyeja pse “molla e kafshuar” nuk i ka përditësuar ende aksesorët e saj, nuk dihet aktualisht, por ndryshimet sigurisht që do të jenë të nevojshme në përditësimin e radhës.

Për pjesën tjetër, të gjitha modelet e gjeneratës së fundit të iPad, gjenerata e dytë AirPods Pro, Siri Remote dhe iPhone 15 mund të mbështeten në një portë USB-C në vend të asaj Lightning.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/10/31/apple-aksesoret-e-mac-eve-te-rinj-kane-ende-lightning/