App Store: Apple rrit çmimet në MB dhe vende të tjera

Në shtator të vitit të kaluar u përhap lajmi se Apple do të rriste çmimet e aplikacioneve në App Store në nivel global. Në këtë drejtim, orët e fundit ka mbërritur lajmi se në ditët në vijim rritja do të prekë edhe vende të reja.

App Store: rritje të reja çmimesh
Në fakt, është raportuar se nga 13 shkurti, çmimet e App Store në Britaninë e Madhe dhe vende të tjera do të pësojnë rritje për shkak të rregullimeve të kursit dhe përditësimeve të kursit të këmbimit.

Më konkretisht, çmimet e aplikacioneve dhe blerjeve përmes aplikacioneve do të ndryshojnë në Mbretërinë e Bashkuar dhe në Kolumbi, Egjipt, Hungari, Nigeri, Norvegji dhe Afrikën e Jugut.

Nga ana tjetër, çmimet në Uzbekistan do të bien për shkak të uljes prej 3% të tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH).

Çmimet në Irlandë, Luksemburg, Singapor dhe Zimbabve nuk do të ndryshojnë, por janë bërë rregullime të vogla për ndryshimet e çmimeve për shkak të ndryshimeve në normat e TVSH-së.

Më saktësisht, në Irlandë ka ulje të tatimit mbi vlerën e shtuar e cila me gazetat dhe periodikët elektronikë kalon nga 9% në 0%, në Luksemburg ulja e tatimit mbi vlerën e shtuar kalon nga 17% në 16%, në Singapor atje. është një rritje e normës së GST nga 7% në 8%, ndërsa në Zimbabve ka një rritje të normës së tatimit mbi vlerën e shtuar dhe shkon nga 14.5% në 15%.

Apple raporton se priten rritje të të ardhurave për zhvilluesit vendas që shesin në Kamboxhia, Kirgistan, Indonezi, Singapor, Korenë e Jugut, Taxhikistan, Tajlandë dhe Uzbekistan deri në fund të janarit.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/30/app-store-apple-rrit-cmimet-ne-mb-dhe-vende-te-tjera/