Android: së shpejti lajme të reja për të gjithë aplikacionet

A keni hapur ndonjëherë një aplikacion në smartfonin tuaj Android dhe nuk keni mundur ta përdorni për shkak të përplasjeve të vazhdueshme? Epo, më në fund Google e ka zgjidhjen e këtij problemi, gati për të mbërritur në sistemin operativ të robotit të gjelbër. Nëpërmjet blogut të zhvilluesve, Big G ka njoftuar një veçori të re shumë të dobishme: kërkesat për përditësime automatike për aplikacionet që vazhdojnë të bëjnë crash.

Android zgjidh një problem shumë të mërzitshëm
Siç mund ta shihni nga imazhi më poshtë, i ofruar nga të njëjtët zhvillues që punojnë në Mountain View, sistemi operativ Android do të shfaqë një mesazh specifik kur Play Store merr një përditësim të një aplikacioni që vazhdon të përplaset, që përmban rregullimin për këto përplasje. Sinjalizimet do të shfaqen kur një aplikacion rrëzohet dhe sapo të jetë i disponueshëm përditësimi.

Prandaj, Google vë në dukje se zhvilluesit nuk do të duhet të aktivizojnë asnjë opsion për të hyrë në këtë veçori dhe për të kënaqur përdoruesit përfundimtarë: mesazhet do të aktivizohen automatikisht kur Play Store të ketë një version më të fundit të një aplikacioni me një “shkallë përplasjeje statistikisht të rëndësishme”.

Për më tepër, kjo risi nuk kufizohet në përsëritjet e reja të sistemit operativ: siç thuhet nga kompania amerikane, ajo do të arrijë në telefonat dhe tabletët me Android 7.0 ose më vonë. Me fjalë të tjera, do ta mbështesin edhe telefonat inteligjentë të 2017-ës, përderisa kanë të instaluar Android 7.0 Nougat.

Kjo sigurisht nuk është një veçori e kërkuar veçanërisht nga publiku; megjithatë, padyshim që do të jetë një nga më të përdorshmit në Android. Është e paqartë se kur do të ndodhë publikimi ndërkombëtar, por pritja duhet të jetë mjaft e shkurtër.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/04/22/android-se-shpejti-lajme-te-reja-per-te-gjithe-aplikacionet/