Android mbron nga stalking me tracker Bluetooth

Dobia e tracker Bluetooth si AirTag i Apple ose ato të linjës Tile është e padiskutueshme, por fatkeqësisht ka nga ata që i përdorin për qëllime keqdashëse, duke i fshehur dhe duke i përdorur për qëllime ndjekjeje, falë edhe dimensioneve të tyre shpesh shumë kompakte: sot. Google njofton ardhjen e një risie për Android që ju mbron nga ky rrezik.

Google ndalon stalking me tracker Bluetooth në Android
Funksioni u njoftua zyrtarisht gjatë ngjarjes I/O 2023 që u zhvillua në maj, por referencat e para për mbërritjen e saj u identifikuan në kodin e Shërbimeve të Play që në mars 2022. Ofrohet nga këto orë për të gjithë ata që kanë një smartphone ose tablet me versionin 6.0 (ose më të ri) të sistemit operativ, por siç ndodh shpesh, mund të duhet pak kohë përpara se të shfaqet. Më poshtë është një video që ilustron se si funksionon: zbulimi është automatik, por mund të bëhet edhe manualisht.

Sapo Android identifikon praninë e një tracker Bluetooth të panjohur pranë, por që lëviz me përdoruesin, në ekran shfaqet një alarm si ai i paraqitur më poshtë.

Një sinjalizim i tracker te panjohur dërgohet kur pajisja gjurmuese e një personi tjetër zbulohet se është larguar nga zotëruesi i saj, është jashtë rrezes së Bluetooth-it dhe po lëviz me ju. Njoftimi ju njofton për tracker dhe ju tregon se si ta gjeni dhe çfarë të bëni më pas.

Një klik në njoftim tregon hapat që duhen ndërmarrë për të gjetur pajisjen e fshehur duke lëshuar një tingull.

Siç ishte parashikuar, kërkimi mund të kryhet edhe në modalitetin manual. Kjo është procedura (do të zgjasë rreth dhjetë sekonda).

Hapni Cilësimet;
prekni artikullin Siguria dhe urgjenca;
pastaj zgjidhni Alerts about trackers panjohur;
më në fund Kërko tani.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/07/28/android-mbron-nga-stalking-me-tracker-bluetooth/