Android: Google dëshiron të përmirësojë sigurinë në 2023

Gjatë këtij viti 2023 që po zhvillohet tani, Google do të zbatojë një seri të tërë iniciativash që synojnë rritjen e sigurisë në Android dhe në Play Store. Këtë e ka bërë të ditur orët e fundit vetë kompania Mountain View, me publikimin e një postimi special në blogun e saj zyrtar.

Android do të bëhet një ekosistem celular më privat
Qëllimi i nismës është të bëjë Android një ekosistem celular më privat dhe të rrisë nivelin e sigurisë së Play Store për të bërë gjithçka më të saktë dhe transparente në lidhje me mënyrën se si zhvilluesit mbledhin dhe menaxhojnë të dhënat e përdoruesit.

Synimi i big G është gjithashtu të lejojë përdoruesit të ushtrojnë kontroll më të madh mbi informacionin e ruajtur dhe eliminimin e tyre.

Google synon gjithashtu të gjejë ekuilibrin e duhur midis inovacionit dhe sigurisë në lidhje me web3 dhe NFT, aspekte veçanërisht të dashura për zhvilluesit, por për të cilat kompania dëshiron të identifikojë një kornizë për politikat që do të zbatohen në këtë fushë.

Midis nismave tashmë të vendosura, megjithatë, ekziston komuniteti i zhvilluesve të Play dhe projekti pilot i linjës së ndihmës për zhvilluesit e Google Play, i cili ju lejon të keni mbështetje të drejtpërdrejtë për atë që ka të bëjë me menaxhimin e politikave të ekosistemit të Play.

Duhet theksuar se Google ka përmirësuar gjithashtu lehtësinë me të cilën mund të zbulohen dhe aksesohen aplikacionet e reja për fëmijë, ndërsa në lidhje me SDK-të informon se ka bashkëpunuar në mënyrë aktive me zhvilluesit për të identifikuar mjete më të besueshme për t’u përdorur.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/03/08/android-google-deshiron-te-permiresoje-sigurine-ne-2023/