Alternativa kineze për ChatGPT është pothuajse gati: Baidu po mendon për të

Inteligjenca artificiale më e përfolur e fundit të vitit 2022 dhe fillimit të 2023 është padyshim ChatGPT: ne tashmë e dimë se si funksionon ChatGPT deri më tani, pasi mund ta provojmë edhe me duart tona, dhe potenciali duket i pafund. Kjo është e njohur edhe në Lindje, ku Baidu po zhvillon alternativën kineze të AI të OpenAI.

Siç raporton Bloomberg, tema po bëhet edhe më e nxehtë tani që Dragoi dëshiron të ketë dorë në të. Detajet e njohura në momentin e shkrimit të lajmit janë shumë të pakta: inteligjenca artificiale në fjalë duhet të bazohet në modelin e mësimit të makinerive të Baidu “Ernie”, i cili ka vite që po i nënshtrohet trajnimit dhe, sipas Baidu, më premtuesi për sa i përket. ka të bëjë me aftësinë për të kuptuar dhe gjeneruar gjuhën njerëzore.

Mjeti është në zhvillim e sipër dhe nuk ka ende një emër, por modus operandi është tashmë i qartë: përdoruesi vendos një kërkesë si hyrje dhe AI ​​ofron një dalje pak a shumë komplekse në formën e një dialogu. CEO i Baidu, Robin Li, për Bloomberg, deklaroi qartë gjatë një fjalimi të brendshëm dhjetorin e kaluar se ekipi i tij po merr ChatGPT si një shembull kryesor. Qëllimi është vetëm një: krijimi i një AI gjeneruese që mund të përdoret nga të gjithë qytetarët pa probleme.

Në fund të fundit, edhe në rrjetet sociale kineze – veçanërisht Weibo, Twitter-i kinez në pronësi të Sina Corporation – ChatGPT është në gojën e të gjithë përdoruesve, të cilët po ndajnë vazhdimisht pamjet e ekranit të bisedave befasuese me AI. Me pak fjalë, është e qartë se në Kinë ata duan një alternativë kombëtare për t’u shkëputur nga zgjidhjet perëndimore. Kush e di se kur do të dalë!

Ndërkohë, agjentët e pasurive të paluajtshme me sa duket po e duan ChatGPT.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/01/30/alternativa-kineze-per-chatgpt-eshte-pothuajse-gati-baidu-po-mendon-per-te/