Ali Khamenei: Meta mbyll llogaritë në Facebook dhe Instagram

Meta mbylli llogaritë në Facebook dhe Instagram të Ali Khameneit, Liderit Suprem të Republikës Islamike të Iranit. Prandaj nuk është një pezullim i përkohshëm, por një anulim përfundimtar. Kompania Menlo Park e mori këtë vendim pas kërkesave të përsëritura për legjislacion mbi organizatat dhe njerëzit e rrezikshëm.

Mbështetje për sulmet e Hamasit kundër Izraelit
Meta nuk saktësoi arsyen e saktë që çoi në mbylljen e llogarive. Kompania kaliforniane ka zbatuar legjislacionin që nuk i lejon organizatat apo njerëzit të shpallin misione të dhunshme apo të kryejnë veprime të dhunshme. Meta nuk i lejon organizatat terroriste të përcaktuara nga SHBA, përfshirë Hamasin, akses në platformat e saj. Përmbajtja që lavdëron, mbështet ose përfaqëson ata që janë përgjegjës për sulmet terroriste është gjithashtu e ndaluar.

Ajatollah Khamenei, i cili kishte mbi 5 milionë ndjekës në Instagram, mbështeti vazhdimisht sulmin terrorist të Hamasit ndaj Izraelit më 7 tetor 2023. Menjëherë pas sulmit, Khamenei deklaroi:

Ne puthim duart e atyre që planifikuan sulmin ndaj regjimit sionist.

Teherani mohoi çdo përfshirje në sulmin e 7 tetorit 2023. Sipas agjencive të ndryshme të inteligjencës, ai furnizoi me armë terroristët e Hamasit, si dhe milicitë e Hezbollahut në Liban dhe rebelët Houthi në Jemen.

Khamenei kishte akses në Facebook dhe Instagram pavarësisht se ato ishin të ndaluara në Iran (përdoruesit iranianë përdorin VPN për të hyrë në shërbimet e SHBA). Udhëheqësi suprem i Iranit mund të përdorë ende llogarinë në X, ku ai ka rreth një milion ndjekës. Nuk ka gjasa të pezullohet apo mbyllet nga Elon Musk.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2024/02/10/ali-khamenei-meta-mbyll-llogarite-ne-facebook-dhe-instagram/