AI nga OpenAI, Microsoft dhe Google në DEFCON 31

Administrata Biden njoftoi dje një investim prej 140 milionë dollarësh për të hapur shtatë qendra të reja kërkimore të AI. Komunikata e Shtëpisë së Bardhë thekson gjithashtu nevojën për një vlerësim të sistemeve të AI. Për këtë arsye, modelet e Open AI, Microsoft, Google dhe kompani të tjera do të ekzaminohen nga hakerët në konferencën DEFCON 31 në 10-13 gusht.

vlerësim publik i sistemeve gjeneruese të AI
Inteligjenca artificiale gjeneruese është një nga teknologjitë më premtuese, pasi mund të shfrytëzohet për aktivitete të shumta. Megjithatë, është e nevojshme të identifikohen dhe të zbuten rreziqet përmes një qasjeje etike dhe të përgjegjshme. Administrata e Biden kërkon më shumë transparencë nga bizneset, kështu që njoftoi se sistemet e AI nga Anthropic, Google, Hugging Face, Microsoft, NVIDIA, OpenAI dhe Stability AI do të shqyrtohen nga ekspertët e sigurisë në konferencën DEFCON 31 më 10-13 gusht në Las Vegas. .

Modelet e AI do të vlerësohen përmes platformës së zhvilluar nga Scale AI. Qëllimi është të identifikoni dhe rregulloni çdo defekt, duke theksuar gjithashtu ndikimin e teknologjisë tek njerëzit dhe në jetën reale. Studimi i modeleve do të bëhet nga studiues të pavarur, jo nga qeveria apo kompanitë.

Një takim u mbajt dje edhe mes Zëvendës Presidentes Kamala Harris dhe drejtuesve të Alphabet (Google), Anthropic, Microsoft dhe OpenAI. Në fund është publikuar edhe një komunikatë për media, por nuk ka detaje nga biseda. Ajo vetëm thekson se kompanitë kanë përgjegjësinë etike, morale dhe ligjore për të garantuar sigurinë e produkteve të tyre, duke respektuar ligjet që mbrojnë qytetarët.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/05/05/ai-nga-openai-microsoft-dhe-google-ne-defcon-31/