AI, Instagram do të etiketojë përmbajtjet e krijuara nga chatbot

Instagram po punon për një mjet që mund të identifikojë imazhet e postuara në rrjetin social të krijuara duke përdorur inteligjencën artificiale.

Në pritje të një njoftimi zyrtar, është zhvilluesi italian, Alessandro Paluzzi, i cili ka identifikuar një meny të re brenda kodit të aplikacionit që tregon një paralajmërim në lidhje me shfaqjen e një postimi me përmbajtje të krijuar nga AI.

Synimi do të ishte të kufizohej përhapja e mashtrimeve dhe falsifikimeve të thella, fotove dhe videove që mund të duken të vërteta, por në të vërtetë janë të krijuara nga kompjuteri, përfshirë me ndihmën e programeve të tilla si chatbots. Shembull mbi të gjitha janë fotot e publikuara muaj më parë, ku shihet Papa i veshur me një xhaketë Balenciaga. Siç thotë Paluzzi, Instagram së shpejti mund të dërgojë një mesazh, kur hap një foto ose video të realizuar nga AI, duke theksuar gjenerimin artificial të përmbajtjes.

Meta, kompania që kontrollon Instagramin, nuk specifikon se si do të mund t’i gjurmojë këto postime, por lëvizja vjen pas asaj që kompanitë e mëdha të teknologjisë së lartë i premtuan qeverisë amerikane, me rastin e nënshkrimit të dokumentit “Sigurimi i sigurt. , AI i sigurt dhe i besueshëm”.

Pika qendrore e raportit është përmirësimi i mjeteve në dispozicion të konsumatorëve në mënyrë që ata të dallojnë imazhet dhe videot e ndërtuara në mënyrë dixhitale, në mënyrë që të mos bien në mashtrim. Paluzzi ka identifikuar shenja të mjeteve të tjera gjeneruese të bazuara në inteligjencën artificiale në Instagram, duke përfshirë një “përmbledhje mesazhesh”, për të krijuar përmbledhje të mesazheve direkte të marra në platformë dhe opsione për redaktimin e tregimeve.


This is a companion discussion topic for the original entry at https://zero1.al/2023/08/03/ai-instagram-do-te-etiketoje-permbajtjet-e-krijuara-nga-chatbot/